Overgewicht TV vergroot kennis over (voorkomen van) obesitas

10 januari 2023 Redactie Voeding Nu i yunmai/Unsplash

Voor de gewone Nederlander is er weinig uitleg beschikbaar over obesitas. Veel factoren spelen bij obesitas een rol, zoals te weinig slaap, stress, armoede en de omgeving die bol staat van plekken waar ongezond voedsel te koop is. Om die reden is Overgewicht TV (www.overgewicht.tv) gestart met de driedelige serie ‘Eigen schuld, dikke bult?’ . Experts en ervaringsdeskundigen vertellen over oorzaken, gevolgen en de aanpak van obesitas.

De online afleveringen op 17 en 31 januari 2023 gaan over het idee dat je simpelweg minder moet eten en meer bewegen. Waarom werkt het vaak niet zo en wat kun je dan wél doen? Tijdens de uitzendingen van 20.00-21.00 uur kunnen kijkers anoniem vragen stellen aan de gasten. De eerste aflevering, die eind vorig jaar plaatsvond, is terug te kijken via de website van Overgewicht TV. In deze aflevering stonden vooroordelen en stigmatisering rondom obesitas en overgewicht centraal.

Campagne ‘Eigen schuld, dikke bult?’

Overgewicht TV is ontwikkeld door MEDonline en wordt ondersteund door het Obesitas Platform en Partnerschap Overgewicht Nederland (PON). De uitzendingen haken aan bij de campagne ‘Eigen schuld, dikke bult?’ van de Nederlandse Stichting Over Gewicht en de net opgerichte Nederlandse Vereniging voor Overgewicht en Obesitas (NVOO), een netwerk van ervaringsdeskundigen, wetenschappers, verpleegkundig specialisten en artsen die zich hard maken voor de aanpak van obesitas.

Altijd op de hoogte blijven?