Outdoor seminar: de bodems onder onze gezondheid

7 mei 2024 Rineke Dijkinga
Op 14 september 2024 vindt een outdoor seminar over ‘de bodems onder onze gezondheid’ plaats in het Groningse Sellingen. In het seminar belichten een boer, een kok, een arts en een onderzoeker voedselkwaliteit & voedselsystemen de bodem en voeding in relatie tot (darm)gezondheid. Het seminar is een initiatief van Rineke Dijkinga van platform Mooi Eten uit de lokale keten.

In het outdoor seminar ‘De bodems onder onze gezondheid’ laten een boer, een kok, een arts en een onderzoeker voedselkwaliteit & voedselsystemen hun licht schijnen op de bodem en voeding in relatie tot (darm)gezondheid. Dit doen zij vanuit de wetenschap en de praktijk. “Het doel van dit seminar is beweging te krijgen in een ideale wereld, waar we eten wat de gezondheid van alles wat leeft ondersteunt. De bodem is in alle opzichten de basis onder ons bestaan, ons welzijn en onze gezondheid.” Het seminar is een initiatief van Rineke Dijkinga van platform Mooi Eten uit de lokale keten.

Programma

Het seminar presenteert een afwisselend programma met naast initiatiefnemer Rineke Dijkinga, kinder- en leefstijlarts Judith Kocken, onderzoeker Iris Flamand, fermentatie-expert en natuurkok Peter van Berckel en regeneratieve Lenteland-boer Anne van Leeuwen. Thomas Platzer, facilitator en bedrijfscoach, vormt een verbindende factor in het geheel.

Outdoor seminar

Datum: 14 september 2024; 10.00-17.00 uur
Locatie: Heerlijk Westerwolds Land in Sellingen, het regeneratieve biodiversiteitsproject van Rineke Dijkinga
Voor wie: gezondheidsprofessionals, boeren, koks, leraren en coaches en iedereen die een bijdrage wil leveren aan een gezonde voedseltoekomst, met name van kinderen.
Catering: de homemade lunch en borrel worden verzorgd door Rineke Dijkinga en haar team. De ingrediënten zijn grotendeels afkomstig van Heerlijk Westerwolds Land en andere regeneratieve boeren/telers uit Westerwolde.
Entree: € 139,50

De website biedt meer informatie en mogelijkheid tot aanmelden.

Altijd op de hoogte blijven?