Linda Broekhuizen nieuwe voorzitter bestuur Foodvalley NL

30 augustus 2023 Redactie Food Foodvalley NL

Foodvalley NL verwelkomt Linda Broekhuizen per 1 september als nieuwe voorzitter van het bestuur. Ze volgt voorzitter Edith Schippers op en gaat Foodvalley NL ondersteunen bij het mogelijk maken van strategische ambities. 

Linda was meer dan twee decennia werkzaam bij FMO, de Nederlandse Ontwikkelingsbank, waar ze werkte aan duurzame, lange termijn investeringen in de private sector in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Groene en inclusieve transformatie door innovatie en partnerschappen hebben altijd hoog op haar agenda gestaan. Linda initieerde agribusiness als FMO's derde focussector, wat haar een breed, internationaal perspectief op de toekomst van ons voedselsysteem heeft gegeven.

Linda zal Foodvalley NL ondersteunen bij het mogelijk maken van de ambities:

  • Verdere positionering van Foodvalley NL als nationale en internationale Practice Leader;
  • Het versterken van het ecosysteem door het uitbreiden van samenwerkingsverbanden, initiatieven en financieringsvormen, om de impact te vergroten;
  • De organisatorische groei en ontwikkeling van Foodvalley NL.

"Foodvalley NL is een unieke organisatie met een belangrijke missie en een cruciale rol in het versnellen van de dringend noodzakelijke transformatie van ons nationale en internationale agrifood productie- en consumptiesysteem," aldus Linda. "Als bestuursvoorzitter van Foodvalley NL kijk ik ernaar uit om CEO Marjolein Brasz en haar team te ondersteunen bij het opschalen van relevante multistakeholder initiatieven met als doel het stimuleren van systeemverandering naar lekker, gezond en betaalbaar voedsel voor iedereen, met oog voor mens, dier en aarde."

Afscheid Edith Schippers

Linda Broekhuizen volgt voorzitter Edith Schippers op, die deze functie sinds maart 2020 bekleedde. Edith draagt de functie over aan Linda omdat zij zich gaat richten op haar nieuwe functie binnen dsm-firmenich en haar rol als voorzitter van de VVD-fractie in de Eerste Kamer.

In de jaren dat Edith voorzitter was, heeft ze gewerkt aan de herpositionering van Foodvalley NL als Practice Leader, door focus aan te brengen en de sociale, ecologische en economische impact te vergroten. Ze is een ware voorstander van bloeiende innovatieve ecosystemen om onze koplopers te faciliteren in hun missie naar betaalbaar, lekker en duurzaam voedsel voor iedereen. “Foodvalley NL is een cruciaal onderdeel van onze innovatie-infrastructuur en kenniseconomie, die we allemaal actief moeten ondersteunen en uitbouwen om in de toekomst relevant te blijven. Het zijn de krachtige ecosystemen die de voedseltransitie vormgeven. Nederland speelt hierin wereldwijd een leidende rol,” aldus Edith.

Marjolein Brasz, CEO Foodvalley, is erg verheugd over de komst van Linda. “Linda brengt nieuwe energie en een diverse achtergrond, ervaring en netwerk, die goed passen bij de fase waarin Foodvalley NL zich begeeft.”

Marjolein bedankt Edith namens het team voor haar betrokkenheid en inzet. “We hebben echt genoten van de samenwerking met Edith. Ze heeft een verfrissende aanpak, is super betrokken, scherp, strategisch, altijd positief en oplossingsgericht. Ik zal Edith en onze wandelingen missen, momenten waarin ik mijn gedachten en acties aanscherpte om weer extra stappen vooruit te zetten.”

Altijd op de hoogte blijven?