Innovatie, duurzaamheid en voedselveiligheid op Food Technology

11 april 2023 Redactie Voeding Nu

Morgen begint vakbeurs Food Technology. Zowel op de beursvloer als tijdens lezingen en seminars worden drie actuele hoofdthema’s behandeld: voedselverwerking & machines, voedselveiligheid, food innovatie & duurzaamheid. We lichten drie boeiende lezingen in het programma uit.

Keynotespreker Daniëlle Mol – Het maximaliseren van de potentie van de eiwittransitie

De eiwittransitie, er is steeds meer om te doen. De markt voor vega(n) groeit wereldwijd enorm, zeker als je kijkt naar het groeiende aanbod.
Hoe staan we er nu eigenlijk voor met die eiwittransitie? Welke quick wins liggen er voor het oprapen? En wat is ervoor nodig om die transitie te versnellen, waarbij je continuïteit en winstgevendheid bewaakt? In de keynote van Daniëlle Mol wordt duidelijk hoe je hier met jouw bedrijf, op deze transitie inspeelt. Zo simpel en winstgevend mogelijk.

IJsbrand Velzeboer – De leugens op mijn bord

In zijn laatstverschenen boek ‘De leugens op mijn bord’ openbaart voedingsmiddelentechnoloog IJsbrand Velzeboer een paar rotte plekken in de voedselketen. Hoe terecht zijn de prijsstijgingen van onze boodschappen eigenlijk? Zijn dit geen inhaal margecorrecties van de producenten als gevolg van de jarenlange prijsdruk vanuit de retail? Hoe integer zijn de supermarkt inkopers als het om de inkoopvoorwaarden gaat? Werkt men volgens de wet OHP (Oneerlijke Handels Praktijken) dat op 1 november 2021 van kracht ging? Welke opkomende voedselveiligheidsrisico’s zijn er aan die de overheid NIET ziet? Welke gezondheidsgevaren zijn verbonden aan de PFAS (Poly en perFluor Alkyl Stoffen) contaminaties, de Oekraïense oorlogschemie, de palmolievervuiling?

Keynotespreker Imke de Boer – Terug naar de roots van het Nederlands voedselsysteem

Hoe ziet een regeneratief en gezond voedselsysteem in 2050 eruit? Daarover geeft Imke de Boer, hoogleraar Dierlijke Productiesystemen aan Wageningen Universiteit een keynote tijdens Food Technology met als thema: Terug naar de roots van het Nederlandse voedselsysteem: van meer naar beter.
Imke de Boer en Eveline de Olde (Onderzoeker Dierlijke Productiesystemen) leiden een team van boeren, vertegenwoordigers van milieu- en landbouworganisaties en wetenschappers van Wageningen Universiteit in het onderzoek naar duurzame en gezonde voedselsystemen, waarover ze een longread publiceerden op de website van WUR. In haar keynote presenteert De Boer haar voedselvisie voor Nederland en de veranderingen die nodig zijn om daar te komen, want de voedingsmiddelenindustrie moet daarvoor behoorlijk op z’n kop.

Food Technology richt zich op professionals in de voedingsmiddelenindustrie: levensmiddeltechnologen, procestechnologen, machinebouwer, voedselveiligheidsspecialisten, kwaliteitsmanagers of inkopers. Weten wat er speelt? Kom op 12 en 13 april naar Food Technology in de Brabanthallen in Den Bosch. 

Aanmelden voor Food Technology

Altijd op de hoogte blijven?