Hoe haken diëtisten aan bij populariteit gezonde en duurzame voeding?

7 november 2019 Dionne Irving

Gezonde en duurzame voeding staat steeds sterker in de belangstelling. Diëtisten zijn bij uitstek geschikt om op dit onderwerp een maatschappelijke rol te vervullen. Verschillende diëtisten vertellen tijdens het Voeding Nu Jaarcongres hoe zij deze handschoen oppakken.

Consumenten zien huisartsen als de autoriteit op het gebied van voeding, terwijl de voedingskennis van huisartsen nog tegenvalt. Sommige huisartsen spijkeren actief hun kennis bij. Zo ook huisarts Jacui van Kemenade. Ze is 16 jaar huisarts en specialiseerde zichzelf in voeding en leefstijl. Ze is sinds kort ook kaderhuisarts diabetes. Van Kemenade is van mening dat voeding geneest.

Tijdens het Voeding Nu Jaarcongres zal ze vertellen hoe dat in de praktijk werkt. Ook gaat ze in op de samenwerking met andere disciplines zoals diëtisten.

Steeds meer plantaardig

Lobke-Faasen-300x233 Diëtist Lobke Faasen

De vraag naar plantaardig eten en het bijbehorend aanbod in de supermarkt neemt steeds meer toe. Diëtist Lobke Faasen zet hier vol op in. Ze wil zorgverleners en consumenten meer plantaardig laten eten. Faasen wil laten zien dat plantaardige voeding preventief werkt tegen diverse gezondheidsproblemen. Ze koppelt dit graag aan duurzaamheid, omdat naar haar mening een gezonde aarde een voorwaarde is voor gezonde mensen.

Ze neemt topatleet Janneke van der Meulen mee naar het Voeding Nu Jaarcongres om te laten zien hoe haar adviezen praktisch uitpakken.

 

Diëtist in het bedrijfsleven 

Hoe ontwikkel je een gezond voedingsmiddel? In een workshop onder leiding van diëtist-docent Gera van den Bergh van de Haagse Hogeschool kunnen de bezoekers van het Jaarcongres een workshop productontwikkeling volgen. Sensorisch onderzoek, marktonderzoek, claims en etikettering komen aan bod. Van den Bergh legt ook uit welke rol diëtisten en voedingskundigen hierin spelen.

 

Meer weten over het Voeding Nu Jaarcongres?

190004135-Voeding-Nu-Jaarcongres-banner-300x250px-300x250

Diëtisten werken vaak volgens de Schijf van Vijf, maar in hoeverre volstaan de klassieke richtlijnen nog? Welke nieuwe diagnose- en behandelmogelijkheden kunnen diëtisten, gewichtsconsulenten en leefstijlcoaches meenemen in hun adviezen?

Tijdens dit nieuwe jaarevenement van Voeding Nu op dinsdag 26 november 2019 bereiden we je voor op de toekomst van het voedingsadvies en de rol die diëtisten en andere voedingsdeskundigen hierin vervullen.

Altijd op de hoogte blijven?