HelloFresh stelt nieuwe doelstellingen voor emissiereductie

30 maart 2023 Marina de Moor

HelloFresh presenteert in het duurzaamheidsrapport over 2022 nieuwe doelstellingen op het gebied van CO2-uitstoot en voedselverspilling. Eind 2025 moeten de emissies voor de productiefaciliteiten voor maaltijdboxen met 66% per euro omzet verminderd zijn, ten opzichte van het basisniveau in 2019.

HelloFresh wil komende jaren uitstoot verminderen door bedrijfsactiviteiten energie-efficiënter te maken en over te schakelen op hernieuwbare energie. Het aandeel groene energie dat in de distributiecentra en kantoren van HelloFresh wordt verbruikt, is in 2022 gestegen tot 53%, van 50% in 2021. Ook draait het distributiecentrum voor de productie van Nederlandse en Vlaamse boxen al volledig op groene energie.
Ook bereidde HelloFresh het elektische wagenpark uit. In de Benelux is het aantal emissievrije bezorgingen uitgebreid van 10% in 2021 naar gemiddeld 48% in 2022. In 2023 zag de Benelux eind februari een recordhoogte van 69% emissievrije bezorgingen. Sinds maart 2023 wordt er bij 66% van de routes elektrisch gereden.

Voedselverspilling

Ook wil HelloFresh voedselverspilling blijven tegengaan. In 2022 werd meer dan 12.040 ton onverkocht eetbaar voedsel gedoneerd aan goede doelen. In vergelijking met 2019 verminderde het bedrijf het voedselafval in 2022 met 42%, wat iets lager ligt dan de doelstelling. Het doel was om de voedselverspilling ten opzichte van 2019 met 50% te verminderen.

Doelstellingen voor 2025

In het maaltijdbox-segment wil HelloFresh de emissies van de productiefaciliteiten voor maaltijdboxen tegen eind 2025 verminderen met 66% per euro omzet ten opzichte van een basisniveau van 2019. De voedselverspilling van de productiefaciliteiten voor maaltijdboxen wil het bedrijf tegen eind 2025 verminderen met 52% per euro omzet ten opzichte van een basisniveau van 2019.
In de andere productiefaciliteiten van HelloFresh wil het bedrijf de emissies met 30% per euro omzet verminderen ten opzichte van een basisniveau van 2021 en de voedselverspilling met 56% per euro omzet verminderen ten opzichte van een basisniveau van 2021.

Dit artikel verscheen eerder op: Evmi

Altijd op de hoogte blijven?