Helft van de Nederlanders bereid voedingsmiddelen te eten op basis van insecten

25 juli 2022 Redactie Food

Bijna de helft van de Nederlanders staat ervoor open om insecten op te nemen in hun voedingspatroon wanneer de voordelen op het vlak van milieu en gezondheid worden uitgelegd. Dat blijkt uit een peiling van Ÿnsect, producent van ingrediënten op basis van insecten.

OnePoll peilde in opdracht van Ynsect bij 2017 Nederlandse volwassenen hoe zij denken over voedingsproducten op basis van insecten. Daarin geeft 1 op de 5 Nederlanders aan reeds insecten gegeten te hebben of voedingsmiddelen op basis van insecten. Bij jonge mannen wordt dit aandeel bijna 1 op 3. De meesten van hen aten producten met insecten tijdens een vakantie in bijvoorbeeld Thailand, Japan of Mexico.

Wanneer de voordelen van het eten van insecten worden uitgelegd op het gebied van milieu, gezondheid en voedingswaarden, zegt 47% van de Nederlanders dat ze bereid zijn om voedingsproducten te eten op basis van insecteneiwitten. 53% vindt zelfs dat de overheid voedingsproducten op basis van insecten moet opnemen in gezondheids- en voedingsadviezen.

80% van de Nederlandse respondenten vindt dat voedingsproducenten meer insecteneiwitten in hun producten zouden moeten verwerken. Wel stelt 51% als voorwaarde dat dit duidelijk op de verpakking moet staan.

EFSA gaf begin juli groen licht voor kleine meelwormen, Alphitobius diaperinus, voor menselijke consumptie. Ÿnsect kweekt deze meelwormsoort in Ermelo en wil de commercialisering hiervan versnellen op nieuwe Europese markten.

Bron: Ÿnsect 

Dit artikel verscheen eerder op: Evmi

Altijd op de hoogte blijven?