Haagse politici genieten van voedsel uit Nederland

4 juli 2024 Redactie Food NLvoedt

 

NIEUWS | In perscentrum Nieuwspoort vond dinsdag 2 juli voor de tweede keer het NLvoedt-event plaats. Kamerleden, beleidsmakers en stakeholders uit de food genoten van voedsel van Nederlandse bodem en bekeken de EK-wedstrijd Nederland Roemenië. “NLvoedt(balt) schot in de roos”, aldus de organisatie van het event.

Nepluvi, Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), GroentenFruit Huis, Nederlands Visbureau en ZuivelNL namen in 2023 het initiatief voor het NLvoedt-event voor Kamerleden, beleidsmakers en stakeholders uit de food. “We willen aan het einde van het parlementaire jaar aandacht vragen voor datgene waar het uiteindelijk om gaat: lekker en gezond eten uit Nederland”, vertelde Laurens Hoedemaker van COV afgelopen jaar.

NLVoedt-event 2024

Op dinsdag 2 juli vond het event voor de tweede keer plaats. “De bijeenkomst was een schot in de roos, met een ouderwets goede opkomst”, meldt NLvoedt. “Er werd flink bijgepraat, heerlijk gegeten en in de Oranjehoek werd gescoord door het Nederland elftal! Een waardige en voedzame afsluiting van het parlementaire jaar.”

NLvoedt staat voor (h)eerlijk agrarisch voedsel uit Nederland, van boer tot bord. Het event vraagt aandacht voor de talloze boeren, tuinders, vissers en verwerkende bedrijven die dagelijks zorgen voor voedzame producten. Een kratje vol mooie, oer-Hollandse producten staat daarvoor symbool. Dit kratje wordt aangeboden aan Femke Marije Wiersma, de nieuwe minister van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur. De Nederlandse voedselmakers nodigen de minister van harte uit om volgende jaar aanwezig te zijn bij NLVoedt.

Deelnemende partners NLvoedt

NLvoedt wordt georganiseerd en aangeboden door samenwerkende, Nederlandse foodpartners. In 2024 waren de deelnemende partners Nepluvi, Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), GroentenFruit Huis, Nederlands Visbureau, ZuivelNL, Nederland Vleesland en Nederlandse Vereniging voor Koel- en Vrieshuizen (Nekovri).

Altijd op de hoogte blijven?