Gezond lesprogramma voor kinderen uit aandachtswijken

29 mei 2024 TommyTomato
TommyTomato, leverancier van warme groentelunches op basisscholen en voedingseducatie voor kinderen, en Stichting Vitam Doet Goed bundelen de krachten om kinderen te helpen gezonder te eten. De organisaties ontwikkelden een lesprogramma waarin kinderen uit aandachtswijken uit Den Bosch de basis voor een gezonde en duurzame levensstijl leggen.

Het lesprogramma, kosteloos aangeboden door Stichting Vitam Doet Goed, ging onlangs van start bij Hockeyclub ’s Hertogenbosch, als onderdeel van het project Sportief Ontdekken van de club. De club nodigt een aantal weken lang iedere les 25 kinderen uit die in hun dagelijks leven niet zo makkelijk in aanraking komen met sport en gezonde voeding. In het programma worden beweging en lessen over gezonde voeding gecombineerd. Clubkadercoach van Hockeyclub 's-Hertogenbosch en oud-international Jacques Brinkman heeft de leiding over dit project. “Een gezonde leefstijl met extra aandacht voor gezonde voeding heeft veel voordelen voor kinderen: meer energie, beter concentreren op school, minder vaak ziek en minder kans op overgewicht”.

Lesprogramma

In het lesprogramma figureren de mascottes van beide organisaties als vrienden: de tomaat Tommy Tomato en de sperzieboon Harry Covèrt. Waar de lessen van TommyTomato met name gericht zijn op de gezondheidsvoordelen van groenten, is er in de verhalen over Harry Covèrt veel aandacht voor duurzaamheid. Waar komen groenten vandaan? En wat betekent dat voor de wereld? Spelenderwijs worden kinderen zich bewust van het belang van gezond en duurzaam eten en drinken.

Missie

Vitam en TommyTomato hebben beide hetzelfde doel: kinderen leren over gezond eten en drinken. TommyTomato doet dit door warme lunches vol groenten te leveren aan basisscholen, kooklessen op school te verzorgen en gastles te geven over gezonde voeding met het lesprogramma S’kool. Stichting Vitam Doet Goed, gelieerd aan bedrijfscateraar Vitam, organiseert uiteenlopende activiteiten om kinderen enthousiast te maken over goed eten en drinken.

Bron: Vitam

Altijd op de hoogte blijven?