Freasy, verstrekker van duurzame kant-en-klare diepvriesmaaltijden, neemt het merk Good Chef over. Good Chef verkoopt sinds 2020 plantaardige diepvriesmaaltijden via de eigen website, flitsbezorger Flink en binnenkort Albert Heijn.

Good Chef wil het voor mensen makkelijker maken om minder vlees en meer groente te eten. Met de overname van Good Chef wil Freasy inspelen op de toenemende vraag naar vriesverse maaltijden. Freasy zag de kant-en-klaarmarkt het afgelopen jaar met circa 35 procent groeien. Freasy-directeur Eveline Nederlof: “We zien gebruikers in toenemende mate overstappen van koelverse maaltijden naar vriesvers. De voordelen in logistiek en houdbaarheid ten opzichte van koelverse producten zijn groot. Dit leidt tot een aanzienlijke vermindering van voedselverspilling en bevordert de marges voor alle partijen.”

Na het aantrekken van investeerders in 2022, groeide de omzet van Freasy en verkoopt het Rotterdamse bedrijf, naast online, aan verschillende retailers en bedrijfskantines. Met de overname van Good Chef wil Freasy verder groeien. “Met de plantaardige gerechten van Good Chef aan boord creëren we een groter bereik voor de categorie vriesverse kant-en-klaar-maaltijden’’, zegt Nederlof.

 

Dit artikel verscheen eerder op: Evmi

Altijd op de hoogte blijven?