Food Technology: ‘Plantaardige zuivel: van innovatie tot perfectie’

29 maart 2023 Redactie Food

Plantaardige zuivel is hard op weg een volwassen productcategorie te worden. Dat betekent dat innovatie niet alleen gericht is op het ontwikkelen van het perfecte product, maar zich ook richt op de ontwikkeling van het optimale proces. Op Food Technology illustreert DSM aan de hand van de toepassing van cultures en enzymes in plantaardige zuivel een typisch voorbeeld van keteninnovatie. Waarbij enerzijds wordt ingespeeld op de noodzaak voor efficientie en kostenreductie door het proces te versimpelen. En anderzijds door consumer insight studies de smaak van plantaardige zuivel nog meer te verfijnen.

Over de sprekers

DSM Lezing Food Technology

Anne Klok (links) is gepromoveerd aan de Wageningen Universiteit op het onderzoeksgebied van lipiden uit micro-algen. Haar interesse in biotechnologie heeft ze verder vormgegeven in het domein van enzymes voor de toepassing in food, waarvan de laatste 2 jaar als Innovation Manager voor DSM Food & Beverages. Hierbij met name gericht op de toepassing van enzymes in het productieproces van plantaardige zuivel.

Claire Price (rechts) is gepromoveerd aan de Rijks Universiteit Groningen en heeft haar professionale interesse in enzymes al snel voortgezet in verschillende technische rollen binnen DSM. Vooral op het gebied van zuivel heeft ze zich bekwaamd in de toepassing van enzymes en cultures in zuivel. Als Innovation Manager richt Claire zich met name op het doorontwikkelen van eindproducten in de categorie van plantaardige zuivel.

Food Technology richt zich op professionals in de voedingsmiddelenindustrie: levensmiddeltechnologen, procestechnologen, machinebouwer, voedselveiligheidsspecialisten, kwaliteitsmanagers of inkopers. Weten wat er speelt? Kom op 12 en 13 april naar Food Technology in de Brabanthallen in Den Bosch. 

Aanmelden voor Food Technology

Altijd op de hoogte blijven?