Food en technologie ontmoeten elkaar op Food Tech Event 2024

6 mei 2024 Max Geluk Mikrocentrum
Techniek voedt de toekomst van de voedingsindustrie. Daarom organiseert het Mikrocentrum op 15 en 16 mei het Food Tech Event 2024 in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Hier ontmoeten food en technologie elkaar.

Voedselproducenten werken hard om voedsel continu te verbeteren. Ze proberen voedsel steeds lekkerder, gezonder, verser en langer houdbaar te maken. Aan de andere kant groeit de behoefte van de consument naar de continue beschikbaarheid van voedsel en meer gemak. Techniek en innovaties in de voedselindustrie kunnen helpen de consument tevreden te houden. Het Food Tech Event staat stil bij de laatste technologische ontwikkelingen die de efficiëntie en kwaliteit van de voedselindustrie vooruithelpen.

Wat staat er allemaal op het programma?

Op het Food Tech Event zijn meer dan 100 bedrijven en organisaties aanwezig. Op de Demo Area demonstreren bedrijven live hun technieken, terwijl start-ups en studenten centraal staan op de Young Talent Area. Qing Forward Engineering geeft een live demo op het AI in food themaplein. Daarnaast zijn er live demonstraties van Stäubli, Bakker Machinebouw, GEA Food Solutions en Parts on Demand. Er zijn themapleinen door OSV Network, HDN en EHEDG. Bovendien biedt het Food Tech Event een congresprogramma met 30 sprekers en paneldiscussies door GMV ,EVMI en Foodfactories. Vakblad Voedingsindustrie, EHEDG en Water Alliance geven seminars.  Tot slot is er op 15 mei een netwerkborrel.

Zes thema’s

Tijdens het Food Tech Event 2025 staan ​​zes thema’s centraal. Hiermee wil het Mikrocentrum praktische kennis bieden over recente innovaties op het gebied van technologie in de voedingsindustrie. De thema’s zijn:

  • Machinebouw, apparatenbouw en technologie voor productie- en verwerkingslijnen.

  • Voedselveiligheid en hygiëne in productieomgevingen.

  • Future Food Factory: Digitalisering en automatisering.

  • Kwaliteitsmanagement en -beheersing.

  • Energiemanagement en -besparing in productieomgevingen.

  • Leven Lang Ontwikkelen.

Ga voor meer informatie over deze beurs en het programma naar de website van Food Tech Event 2024.

 

Dit artikel verscheen eerder op: AutomationNL

Altijd op de hoogte blijven?