Every Can Counts organiseert recyclingtour

6 juni 2024 ECC
Every Can Counts (ECC), een Europese Initiatief dat zich inzet voor het bevorderen van de recycling van drankblikjes, kondigde onlangs de vierde editie van de International Recycling Tour aan. In Nederland zullen op zaterdag 8 juni ECC-teams in Den Haag de straat op gaan om mensen aan te moedigen blikjes te recyclen.

Op 5 juni 2024, Wereldmilieudag, ging de International Recycling Tour van start in zestien steden verspreid over Europa, Brazilië en de Verenigde Arabische Emiraten. ECC-teams zetten zich daarbij in voor de missie van de International Recycling Tour: het bevorderen van de recycling van buitenshuis geconsumeerde drankblikjes. “De International Recycling Tour benadrukt het cruciale belang van het recyclen van drankblikjes, waarmee waardevolle grondstoffen worden bespaard en klimaatverandering wordt tegengegaan. Door aluminium te recyclen, kan 95 procent van de energie namelijk worden bespaard die nodig is om nieuwe blikjes te produceren. Dit draagt significant bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot”, aldus ECC. 

Nederland

Op zaterdag 8 juni trapt Every Can Counts in Nederland de International Recycling Tour 2024 af in het Zuiderpark in Den Haag. Hierna gaat het Nederlandse ECC-team met hun backpacks naar het Binnenhof en het Kurhaus in Scheveningen om lege blikjes in te zamelen voor recycling en mensen te inspireren om hetzelfde te doen.

Streven

“Ons streven is om wereldwijd 100% van de drankblikjes te recyclen. Elk gerecycled blikje kan binnen zestig dagen weer op de plank liggen. Campagnes zoals de International Recycling Tour brengen ons een stap dichter bij het realiseren van dit streven. Dit soort campagnes tonen de kracht van collectieve acties bij het creëren van een circulaire economie, die ten goede komt aan zowel mens als natuur”, zegt David Van Heuverswyn, directeur van Every Can Counts Global.

Every Can Counts is actief in 21 landen en werkt samen met drankmerken, afvalverwerkingsbedrijven en lokale autoriteiten om 100 procent recycling van drankblikjes te bereiken. In 2023 bereikte Every Can Counts wereldwijd 183,5 miljoen mensen en hielp het om meer dan 55 miljoen blikjes te recyclen.

 

Dit artikel verscheen eerder op: BeverageNL

Altijd op de hoogte blijven?