Een leven lang leren met HAS Bedrijfsopleidingen

20 mei 2025 HAS Bedrijfsopleidingen Food
CURSUSSEN | Wil je je foodkennis verrijken? HAS Bedrijfsopleidingen start weer met cursussen en workshops in september en november van 2025 en in maart 2026. Ontdek bijvoorbeeld de vernieuwde cursus Ingrediënten in Voedingsmiddelen.

Cursus Basis Microbiologie van voedingsmiddelen

Start: 9 september 2025

Onderwerpen bij deze cursus: basisprincipes van microbiologie en voedselbederf, verschil bederf en voedselveiligheid, pathogenen, bederforganismen, interpretatie van microbiologische analyses, praktische handvaten voor microbiële risico’s en practica. 

De cursus bestaat uit: 6 bijeenkomsten, waarvan 4 avonden een combinatie van theorie en practicum. 

Aanmelden

Cursus Bakkerijtechnologie

Start: 11 september 2025

Onderwerpen bij deze cursus: broodbereidingsprocessen, eigenschappen en functies van grondstoffen en hulpstoffen, rijzen, bakken, bewaren, beschuit, deegwaren, banket, chocolade, suikerwerk, processing van het eindproduct.

De cursus bestaat uit: 14 bijeenkomsten en twee practica. 

Aanmelden

Cursus Productontwikkeling van Voedingsmiddelen

Start: 18 november 2025

Onderwerpen bij deze cursus: productontwikkeling, innovatie, strategische marketing, ideeën, concept, haalbaarheid, ingrediënten, sensoriek, implementatie en receptuurontwikkeling. Voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in productontwikkeling en verantwoorde keuzes wil maken bij het ontwikkelen van een nieuw voedingsmiddel.

De cursus bestaat uit: 10 theoriebijeenkomsten en drie practica.

Aanmelden

Cursus Ingrediënten in Voedingsmiddelen

Start: 3 maart 2026 

Een vernieuwde cursus waarin je leert om verbanden te leggen tussen de ingrediënten en producteigenschappen van voedingsmiddelen. De functionaliteit van diverse ingrediënten wordt zowel vanuit de theorie als de praktijk behandeld.   

Onderwerpen bij deze cursus zijn: eiwitten, vetten, geleer-en verdikkingsmiddelen, emulgatoren, practica, en de beïnvloeding van ingrediënten op de producteigenschappen. 

De cursus bestaat uit: 12 cursusavonden, waarvan 8 avonden een combinatie van theorie en practicum, één workshop aroma en één toets avond.

Aanmelden

Altijd op de hoogte blijven?