
Cursus Basis Microbiologie van voedingsmiddelen
Start: 9 september 2025
Onderwerpen bij deze cursus: basisprincipes van microbiologie en voedselbederf, verschil bederf en voedselveiligheid, pathogenen, bederforganismen, interpretatie van microbiologische analyses, praktische handvaten voor microbiële risico’s en practica.
De cursus bestaat uit: 6 bijeenkomsten, waarvan 4 avonden een combinatie van theorie en practicum.
Cursus Bakkerijtechnologie
Start: 11 september 2025
Onderwerpen bij deze cursus: broodbereidingsprocessen, eigenschappen en functies van grondstoffen en hulpstoffen, rijzen, bakken, bewaren, beschuit, deegwaren, banket, chocolade, suikerwerk, processing van het eindproduct.
De cursus bestaat uit: 14 bijeenkomsten en twee practica.
Cursus Productontwikkeling van Voedingsmiddelen
Start: 18 november 2025
Onderwerpen bij deze cursus: productontwikkeling, innovatie, strategische marketing, ideeën, concept, haalbaarheid, ingrediënten, sensoriek, implementatie en receptuurontwikkeling. Voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in productontwikkeling en verantwoorde keuzes wil maken bij het ontwikkelen van een nieuw voedingsmiddel.
De cursus bestaat uit: 10 theoriebijeenkomsten en drie practica.
Cursus Ingrediënten in Voedingsmiddelen
Start: 3 maart 2026
Een vernieuwde cursus waarin je leert om verbanden te leggen tussen de ingrediënten en producteigenschappen van voedingsmiddelen. De functionaliteit van diverse ingrediënten wordt zowel vanuit de theorie als de praktijk behandeld.
Onderwerpen bij deze cursus zijn: eiwitten, vetten, geleer-en verdikkingsmiddelen, emulgatoren, practica, en de beïnvloeding van ingrediënten op de producteigenschappen.
De cursus bestaat uit: 12 cursusavonden, waarvan 8 avonden een combinatie van theorie en practicum, één workshop aroma en één toets avond.