Digitale tools helpen diëtist én klant

17 juni 2024 Ilse Reus Unsplash
Digitale tools voor de ondersteuning van gezondheid en de gezondheidszorg: e-health was een van de onderwerpen tijdens de Haagse Innovatie Parade, een middag vol innovatie voor studenten en docenten van de studie Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool. 

“E-health omvat de digitale tools die gebruikt worden om gezondheid en de gezondheidszorg te ondersteunen. Dat kan voor gezondheidsbevordering zijn, maar ook voor preventie of zorgverlening”, vertelt Diana Eijgermans, docent-onderzoeker van de opleiding Voeding en Diëtetiek. “Daarnaast kan e-health de kwaliteit van de zorg verbeteren, door te personaliseren of te zorgen voor een efficiëntere gang van zaken. Denk daarbij ook aan verschillende settingen: binnen de diëtistenpraktijk, in een zorgomgeving, thuis of in een mix van die settings.”  

Nice Day app

De opleiding Voeding en Diëtetiek besteedt aandacht aan digitalisering en innovatie, onder meer in verschillende studentenprojecten. Een voorbeeld is een onderzoek naar de implementatie van de Nice Day app in Diëtistenpraktijk Gezond Leven Diëtisten. Nice Day is een behandelplatform voor zorgprofessionals en cliënten. In de app kunnen cliënten via een check-in aangeven hoe zij zich voelen en kunnen zij hun voeding, energielevel en stappen bijhouden. Deze gegevens kan de diëtist inzien; daarnaast kunnen de diëtist en de cliënt contact houden via videobellen. 

Lees meer over hoe het platform werd getest in een pilot met Gezond Leven diëtisten in het artikel ‘Praktijk test NiceDay, een online behandelplatform’ van VoedingNu. 

 

Altijd op de hoogte blijven?