Dertiende editie Voedingsgeneeskundecongres op 2 juni

21 maart 2023 Redactie Voeding Nu Unsplash

Op 2 juni 2023 vindt de dertiende editie van het Voedingsgeneeskundecongres plaats, met het thema Voeding voor het brein. Voeding bepaalt mede hoe we ons voelen, hoe we denken en hoe we ons gedragen. Als we voor onze mentale gezondheid willen zorgen, moeten we aan onze voeding werken. Rond dit thema is het komend congres ingericht.

Ook dit jaar belooft het een bijzondere dag te worden met een keynote-programma onder voorzitterschap van huis- en leefstijlarts Lieneke van de Griendt. De Amerikaanse nutritional psychiatrist Georgia Ede legt op heldere wijze uit hoe voeding ingezet kan worden voor ons mentale welzijn. Biochemist Leo Pruimboom bespreekt de sluimerende aanwezigheid van chronische inflammatie bij chronische pijn, vermoeidheid, fibromyalgie, alzheimer en parkinson. Han Siem, complementair en regulier werkend apotheker, legt uit hoe hierbij naast voeding veilig supplementen en medicatie ingezet kunnen worden. Daarnaast zijn er drie series workshops.

De inschrijving voor de beurs is geopend. De ticketprijs is 39,95. Meer informatie op de website voedingsgeneeskunde.nl.

VGBC 2023

Altijd op de hoogte blijven?