
Zwitsers voedingsconcern Nestlé bracht deze week twee nieuwtjes naar buiten.
Michel Mersch nieuwe CEO van Nestlé Nederland
Sinds 2018 was Michel Mersch al de eerstverantwoordelijke voor de activiteiten van het concern in België en Luxemburg, en daar komt Nederland nu bij. Mersch is al sinds 1998 werkzaam bij Nestlé. In 2022 werd Mersch ‘Brand Personality of the Year’, de meest prestigieuze onderscheiding in de Belgische en Luxemburgse voedings- en consumentenindustrie.
Mersch volgt Nikki Adamo op, die sinds 2021 de leiding had over de Nederlandse activiteiten van het Zwitserse voedingsconcern. “Deze periode markeert een fase waarin we samen de toekomst van Nestlé in de Benelux vormgeven. Ik wil graag Nikki Adamo bedanken voor haar waardevolle bijdrage aan de groei van Nestlé Nederland B.V. Haar strategische inzichten en sterke marketing en communicatie vaardigheden hebben onze merkpositie versterkt. Ik kijk ernaar uit om deze lijn voort te zetten”, aldus Mersch.
Eiwittechnologie voor gewichtsbeheersing
Wetenschappers van Nestlé ontwikkelden een gepatenteerde eiwittechnologie die eiwitrijke dranken mogelijk maakt. Deze zijn gericht op het reguleren van de bloedsuikerspiegel en eetlust. De wei-eiwitmicrogeltechnologie krijgt ondersteuning van elf verschillende patenten. Deze elf maken deel uit van meer dan honderd patenten die het bedrijf de afgelopen 10 jaar heeft aangevraagd voor innovaties op het gebied van wei-eiwit.
Christophe Schmitt, Senior Expert Protein Science & Technology bij Nestlé Research: "Wei-eiwit staat bekend om zijn hoge voedingswaarde, maar kan bij verhitting samenklonteren leiden tot onaangename smaken. Onze nieuwe technologie stelt ons in staat om dranken te ontwikkelen met hoge concentraties wei-eiwit, terwijl de consument tegelijkertijd een geweldige smaak en textuur krijgt. Dit kan leiden tot innovaties die gewichtsbeheersing ondersteunen."
Studie naar effectiviteit
Een klinische studie, uitgevoerd door Nestlé-wetenschappers in samenwerking met externe partners, heeft de effectiviteit van deze technologie aangetoond. De resultaten van het onderzoek werden onlangs gepubliceerd in het tijdschrift Metabolites.
Aan het onderzoek deden deelnemers met diabetes type 2 mee. Onderzoekers toonden aan dat een drankje voor de maaltijd met 10 gram wei-eiwitmicrogels de glucoserespons verlaagt en de afgifte van GLP-1 verhoogt. Dit is het darmhormoon dat helpt de bloedsuikerspiegel te reguleren, de spijsvertering te vertragen en het verzadigingsgevoel te vergroten.
Verder lezen? lees over Young Impact: een nieuw initiatief van Unesco en Nestlé.