Blue Band brengt plantaardige slagroom uit

24 oktober 2024 Persbericht Flora Food Group

NIEUWS | Blue Band, onderdeel van Flora Food Group, lanceert een plantaardige slagroom van linzen-eiwit, Blue Band Finesse 31%. Een plantaardig alternatief dat volgens het bedrijf een betere smaak heeft en duurzamer is dan andere slagroom-alternatieven.

Blue Band Finesse 31% is een plantaardige slagroom op basis van linzen-eiwit. Dankzij het gebruik van linzen-eiwit biedt Blue Band naar eigen zeggen een betere smaakervaring dan reguliere alternatieven, zoals soja en kikkererwten. Daarnaast is de room sneller opklopbaar dan dierlijke varianten en spat deze minder. 

“Met onze nieuwe plantaardige alternatieven voor slagroom willen wij de keuze vergroten”, zegt Andries Moret, R&D lead van Flora Food Group. “en kunnen mensen makkelijker een klimaatbewust alternatief kopen.”

Plantaardige voeding wordt steeds populairder, onder meer omdat het een positief effect heeft op het klimaat. De zuivelindustrie stoot namelijk aanzienlijk veel koolstofdioxide (CO2) uit en kan, volgens onderzoek van Wageningen Universiteit, het gebruik van plantaardige zuivel per dag leiden tot 16,3% minder CO2-uitstoot.

Blue Band Finesse 31% ligt vanaf 14 oktober in de schappen bij de Plus, Jumbo en Albert Heijn.

Bron: Persbericht Flora Food Group

Altijd op de hoogte blijven?