België lanceert open call Circulaire Voedselketen

20 oktober 2022 Redactie Food

Foto: Unsplash

Vlaanderen heeft de ambitie om tegen 2025 30% van de voedselverspilling te voorkomen of om deze te verwerken tot hoogwaardigere voedselproducten of veevoer. Eén van de manieren waarop Vlaanderen dit wil bereiken is door het bevorderen van de circulaire voedselketen.

Daarvoor lanceert Vlaanderen Circulair de open call “Circulaire Voedselketen”. Hiermee wil de organisatie tot structurele oplossingen komen voor de voedseloverschotten en het vermijden van reststromen, door gericht de samenwerking in de hele waardeketen te stimuleren.

De call richt zich op organisaties, bedrijven en onderzoeksinstellingen die werken aan praktijkgerichte, concrete en meetbare resultaten, die op het niveau van waardeketens en ecosystemen het verschil kunnen maken. De call betreft nadrukkelijk geen fundamenteel onderzoek. Nederlandse organisaties en bedrijven kunnen in samenwerking met Vlaamse organisaties hier ook aan deelnemen. De oproep wil vooral samenwerkingsverbanden ondersteunen die buiten de bestaande subsidieregelingen en het regulier dienstenaanbod vallen.

De sluitingstermijn voor het indienen van projectvoorstellen is op 14 november om 9.00 uur. Meer informatie is te vinden op deze website.

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?