IFFI: 'Salt, Less is More'

Pixabay
EVENEMENT | Nederlanders eten ongemerkt nog steeds teveel zout en het aantal hart- en vaatziekten neemt snel maar 'geruisloos' toe. Op 15 mei 2025 organiseert IFFI, netwerkorganisatie voor de ingrediëntenbranche, daarom het event ‘Salt, Less is More’ in Vianen, met steun van de Nierstichting. 

Op 15 mei kunnen bezoekers in het Miele Experience Center in Vianen luisteren naar presentaties door retailers, voedingsmiddelenfabrikanten en ingrediëntenleveranciers die hun innovatieve oplossingen en best practices om zoutgehaltes te verlagen laten zien. Het event is bedoeld voor mensen werkzaam in de voedings- en ingrediëntenindustrie. 

Sprekers

  • Dirk Lodewijk, IFFI and Tom Oostrom van de Nierstichting openen om 13.30 het evenement.

  • Martin de Borst, nefroloog, professor en onderzoeker bij UMCG geeft van 13:45 – 14:05 de lezing: Salt: a silent killer 

  • Chantal Goenee, duurzaamheidsadviseur bij Lidl Nederland geeft van 14:05 – 14:25 de lezing: A healthy population: what is the role of a supermarket?

  • Babs Bruil, Projectmanager bij Nederlands Bakkerij Centrum geeft van 15.15 tot 15.45 een lezing ‘Reformulation of Baker’s Salt’. 

Bekijk het volledige programma hier.

Aanmelden

Locatie:

Miele Experience Center
De Limiet 2
4131 NR Vianen
Nederland
https://iffi.nu/event/iffi-event-4/