Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Bedrijvengids
Bedrijfsinformatie
Adverteren
Foodbanen
Inloggen
Abonneren
Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Bedrijvengids
Bedrijfsinformatie
Adverteren
Foodbanen
Voeding Nu 5 (2024)
In deze editie
Kapsalon
Een van mijn tantes was in de jaren zestig kraamverzorgster. Door haar werk, kwam ze als jonge Brabantse veel over de vloer bij mensen uit Nederlands-Indië van wie ze leerde voor haar nieuwe gerechten...
5 september 2024
Angela Jans
Standpunt Voedingscentrum | Het Voedingscentrum voor iedereen
Als Voedingscentrum zetten we ons in om iedereen in Nederland gezonde en duurzame voedselkeuzes te helpen maken. Hoe zorg je voor voedingsadviezen en hulpmiddelen die rekening houden met de grote vers...
5 september 2024
Liesbeth Velema en Jip Houtbeckers
De kracht van vezels voor je gezondheid
Vezels doen meer dan je darmen schoonvegen. Ze ondersteunen je microbioom, stabiliseren je bloedsuikerspiegel en helpen ziektes voorkomen.
10 september 2024
Flip van Straaten
Brood: een belangrijke basis in de Nederlandse eetcultuur
Brood is diep ingebakken in de Nederlandse eetcultuur. Het is al eeuwenlang een voedzaam basisvoedingsmiddel dat een cruciale rol speelt in ons dagelijkse eetpatroon. Toch is brood niet vanzelfspreken...
10 september 2024
Linda van Zonsbeek
Palmolie-alternatief
NoPalm Ingredients ontwikkelde een duurzaam alternatief voor palmolie, gebaseerd op fermentatie van lokale reststromen. Deze olie kan palmolie vervangen in diverse toepassingen, van voedingsmiddelen t...
17 september 2024
Lilian Vermeer
Proeven met het brein
Wat gebeurt er in ons brein als we proeven? Dat belichtte Dr. Sanne Boesveldt in haar lezing tijdens het VoedingNL-congres in Ede: “Het brein interpreteert alle informatie en dat bepaalt onze smaakw...
19 september 2024
Ilse Reus
‘Ik wil multiculturaliteit vieren, aandacht geven aan het positieve’
Ongeveer één op de vijf inwoners van Almere is in het buitenland geboren en 46 procent heeft een migratieachtergrond. Hoe ervaren zij hun voedselomgeving en in hoeverre eten zij uit de keukens van hu...
25 september 2024
Angela Jans
Prof. dr. ir. Hinke Haisma: Kijk naar de context
“Mensen weten heus wel dat cola drinken bij het ontbijt niet gezond is. Maar als dat kan zorgen voor harmonie aan tafel, dan is dat wat telt. Als je dat beseft moet je het werken aan gezonde voeding o...
3 oktober 2024
Angela Jans
Eendennekjes
Een tijd geleden reisde ik samen met mijn moeder naar China, op weg naar de familie van mijn broer. Een geweldige reis, vol met nieuwe ervaringen, vooral op het gebied van eten. De Chinese cultuur, zo...
16 oktober 2024
Suzan Tuinier
Onderzoeker en diëtist over effect cultureel bepaald eten
Het Nederland van het bordje Brinta, het brood mee en een AGV’tje om zes uur ligt ver achter ons. We gingen op vakantie en wilden ook thuis exotisch eten. Nu is er de kapsalon, een zowel populair als ...
22 oktober 2024
Huib Stam
1
2
>
>>
Voeding Nu 5 (2024)