Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Bedrijvengids
Bedrijfsinformatie
Adverteren
Foodbanen
Inloggen
Abonneren
Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Bedrijvengids
Bedrijfsinformatie
Adverteren
Foodbanen
Voeding Nu 2 (2023)
In deze editie
‘We streven de kwaliteit van glutenvolle producten na’
Zo op het eerste oog ziet bakkerij Petit Four eruit als alle andere bakkerswinkels. Maar er is een verschil: de producten zijn niet alleen ambachtelijk gemaakt, maar ook gluten- en melkvrij. Eigenaren...
8 november 2022
Bianca Roemaat
De wonderlijke wegen van voedsel
Eerdere recensies in Voeding Nu die ik schreef over boeken van Louise Fresco hadden wonderlijk in de slotzin (Nieuwe spijswetten, 2006) of wonderbaarlijk in de titel (Hamburgers in het paradijs, 2012)...
28 maart 2023
Hans Dagevos
Studenten brengen effect voedselomgeving in kaart
Leerlingen en studenten staan aan het begin van hun zelfstandige leven, vaak de fase dat het thuisfront steeds minder invloed heeft op het eetgedrag. Reden voor studenten van de HAS in Den Bosch om de...
28 maart 2023
De Mac
Je kunt het ontmoedigen, of zelfs verbieden, maar dat helpt niet. Een puber gaat nou eenmaal naar ‘de Mac’. Zo komt het dat ik met mijn puberzoon bij de Mcbalie sta om iets te eten te bestellen. Wél o...
28 maart 2023
Suzan Tuinier
Insecten eten, zijn we er klaar voor?
Entomofagie, de technische term voor het consumeren van insecten, is voor de meeste Nederlanders nog geen alledaagse kost. Mogelijk wordt het wel een belangrijke speler in het voorkomen van een dreige...
28 maart 2023
Verbinding
Uit de praktijk: “Ik weet wel hoe ik moet eten, maar ik doe het niet”. Dit horen we dagelijks in de diëtistenpraktijk. Niet élke maandag maar wel vaak, meestal na een consult bij de diëtist, gaan clië...
28 maart 2023
Berdien van Wezel
NAV-lid Debora Melo-Van Lent: ‘Bijdragen aan een gezondere maatschappij’
Debora Melo Geboren: Curitiba Brazilië Woont in: San Antonio, Texas, Verenigde StatenFunctie: Postdoctoral Research Fellow 1. Waarom ben je voedingswetenschappen gaan studeren? Voeding en ...
28 maart 2023
Standpunt Voedingscentrum | De eerste stappen naar een duurzamere eiwitconsumptie
Om de milieubelasting van ons voedsel te verminderen, is het belangrijk dat we onze eiwitten uit duurzamere bronnen halen. De weg naar ons bord is voor het ene alternatief nog wat langer dan voor het ...
28 maart 2023
Ir. Marije Seves
Voorwaarden en regels nieuwe voedingsmiddelen
In de EU zijn Nieuwe Voedingsmiddelen (Novel Foods) gedefinieerd als: alle levensmiddelen die binnen de EU vóór 15 mei 1997 niet in significante mate voor menselijke voeding werden gebruikt. Dit kunne...
28 maart 2023
Op weg naar gezonde en duurzame voeding
Op initiatief van Cosun Nutrition Center heeft een rondetafeldiscussie plaatsgevonden over de eiwittransitie. In deze bijeenkomst passeerden diverse onderwerpen de revue, zoals gezondheidseffecten, co...
28 maart 2023
Michiel Löwik
1
2
>
>>
Voeding Nu 2 (2023)