Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Bedrijvengids
Bedrijfsinformatie
Adverteren
Foodbanen
Inloggen
Abonneren
Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Bedrijvengids
Bedrijfsinformatie
Adverteren
Foodbanen
Voeding Nu 2 (2022)
In deze editie
CBS: ‘Overgewicht, roken en alcoholgebruik nauwelijks gedaald sinds 2018’
Uit de Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor 2021 van het Centraal Bureau voor de Statitiek blijkt dat overgewicht, roken en alcoholgebruik nauwelijks is gedaald sinds 2018. In 2021 had de helft van de ...
11 maart 2022
Redactie Food
Kweekzalmsector innoveert en verduurzaamt
Zalm is een van de meest gegeten vissoorten in Nederland. De vraag naar zalm steeg de afgelopen jaren exceptioneel. De afgelopen vijf jaar vond een nieuwe ontwikkeling plaats om aan de groeiende v...
28 maart 2022
Lieneke Schuitemaker
Winnaar Food Innovation Award: ‘Bijdragen aan duurzame en gezonde wereld’
Als jonge productontwikkelaar hoopt Guusje van der Vleuten (22 jaar) een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Ze viel met haar Better Bites, kubusvormige vegetarische ovensnacks, in de prijzen.
29 maart 2022
Sanne Wolters
Hoe verbeter je planeet en gezondheid mensen?
Alessandra Grasso promoveerde onlangs aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Op basis van Europese studies analyseerde ze trends in voeding van specifieke doelgroepen. Het veld van nutrition kent veel t...
29 maart 2022
Huib Stam
Catering vier ziekenhuizen past na cursus aanbod aan
Horecamedewerkers van vier ziekenhuizen in de regio Rotterdam hebben het aanbod voedsel gezonder en duurzamer gemaakt nadat ze de Greendish Academy hadden gevolgd. Zo zijn vegetarische opties in de re...
29 maart 2022
Machiel Reinders (WUR)
NAV-lid Marije Seves: Hoe bewegen we consument richting duurzaam?
Wie is Marije Seves? Geboren: 13 september 1988 Woont in: Breda Functie: Expert duurzaam eten bij het Voedingscentrum 1 Hoe bent u in de voedingswereld terechtgekomen? Toen ik een jaar of 10 was...
29 maart 2022
Angela Jans
Voedselveiligheid en de lessen van covid-19
Ik heb me altijd verbaasd over het onbegrip over de veiligheid van additieven. Google maar eens op: 'zijn voedseladditieven veilig?' en je hebt snel veel berichten en websites die de veiligheid in twi...
29 maart 2022
Hans Verhagen
Lekker burgerlijk
Het was best een zware bevalling, want er waren nogal wat tegenslagen. Ik noem corona en dus in thuisquarantaine terwijl het huis werd uitgebouwd, een muur die moest worden afgebroken omdat de kast va...
29 maart 2022
Suzan Tuinier
Insecteneiwit zoekt beste toepassing
2021 was een goed jaar voor het consumptie-insect (al denkt het beestje daar zelf mogelijk anders over). Na de meelworm en de sprinkhaan kreeg ook de krekel goedkeuring van de Europese commissie om al...
29 maart 2022
Gezond en duurzaam eetgedrag volgens experts
Voedingsbeleid heeft zich tot nu toe vooral gefocust op het bevorderen van de gezondheidswinst voor het individu. Het belang van het includeren van het duurzaamheidsperspectief wordt echter steeds mee...
29 maart 2022
Sanne Raghoebar
1
2
>
>>
Voeding Nu 2 (2022)