Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Bedrijvengids
Bedrijfsinformatie
Adverteren
Foodbanen
Inloggen
Abonneren
Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Bedrijvengids
Bedrijfsinformatie
Adverteren
Foodbanen
Voeding Nu 1 (2022)
In deze editie
In het spoor van de eiwittransitie | Duurzaam en meer zelfvoorzienend
Het is de trending topic: de eiwittransitie. Nederland heeft sinds 2020 de Nationale Eiwitstrategie (NES). Hierin staat onder meer hoe de zelfvoorzieningsgraad van nieuwe en plantaardige eiwitten op e...
8 februari 2022
Mischa Brendel
Wat komt er op het bordje van de nieuwe regering?
Het jaar 2022 starten we met een nieuwe regering. Een regering die goed heeft begrepen dat er zware uitdagingen zijn op het gebied van preventie en voedsel, zo blijkt ook uit het gesloten regeerakkoor...
8 februari 2022
Dr. Ir. Gerda Feunekes
Krachttraining en eiwitten ideale combi voor ouderen
Tijdens haar promotieonderzoek optimaliseerde voedingswetenschapper Amely Verreijen de behandeling voor ouderen met obesitas. Een eiwitrijk dieet gecombineerd met krachttraining blijkt cruciaal.
8 februari 2022
Michelle Wijma
NAV-lid Nard Clabbers: ‘Met behulp app, mensen motiveren’
Wie is Nard Clabbers?Geboren: 8 augustus 1973Woont in: OosterbeekFunctie: Chief Science Officer bij startup FoodNed.comVrije tijd: mountainbiken 1. Waarom bent u voedingswetenschappen gaan studer...
8 februari 2022
Angela Jans
Noten verbeteren hersenen ouderen | Mogelijk effect op cognitieve prestaties
Dagelijkse consumptie van sojanoten kan de vaatfunctie in de hersenen verbeteren bij oudere volwassenen. Deze effecten zorgen mogelijk ook voor een verbetering in bepaalde cognitieve prestaties. Dit b...
8 februari 2022
Dr. Peter J. Joris
Macronutriënten meten met de smartphone | Nauwkeuriger anamnese zorgt voor beter advies
Een voedingsanamnese is de basis voor het advies van diëtist en voedingskundige. De bestaande methoden zijn echter arbeidsintensief of niet betrouwbaar. Wageningen Food & Biobased Research onderzoekt...
8 februari 2022
Annemarie Barbier-Schenk
De ene macronutriënt is de andere niet
Naar de effecten van macronutriënten op chronische ziekten is veel onderzoek gedaan. De resultaten zijn tegenstrijdig. Volgens Trudy Voortman, voedingswetenschapper bij de WUR en het Erasmus MC, is he...
8 februari 2022
Heleen van der Male
Macroniveau, de Holy Grail?
Vraag: ‘Michelle, kun jij een voedingsschema maken? Ik wil geen koolhydraten meer eten’. Eerlijk? Ik vind het soms best vermoeiend. Begrijp me niet verkeerd, ik doe het met liefde, maar ze...
1 maart 2022
Michelle Vrij
Het wordt steeds drukker op de allergiepoli
Onderzoek laat zien dat vroegtijdige toediening van voedingsmiddelen bij kinderen van 4 tot 6 maanden allergieën kan voorkomen. Specialisten houden echter niet altijd deze methode aan en er circuleren...
1 maart 2022
Julia van der Zande
Prof. Baukje de Roos: ‘Kijk naar wat werkt voor een individu’
Het gaat langzamer dan verwacht, maar nieuwe technieken en een andere benadering maken een omslag in de voedingskunde mogelijk. De interactie tussen genen en eetgewoonten gaat leiden tot een persoonli...
1 maart 2022
Foodlog
1
2
>
>>
Voeding Nu 1 (2022)