Thinkfest

11 november 2022 Saskia Jabaaij

Afgelopen donderdag mocht ik – student Voeding en Diëtetiek en stagiair bij Voeding Nu – deelnemen aan het Thinkfest op de Haagse Hogeschool. Er waren veel verschillende workshops te volgen, zo ook over voeding en gezondheid, die mijn interesse wekten.

Ik koos ervoor  om de workshops health@hhs, koken met alternatieve eiwitbronnen en career writing te volgen. Vooral de workshop koken met alternatieve eiwitbronnen vond ik erg interessant. Dit lag namelijk perfect in lijn met het artikel dat ik in de aankomende weken ga schrijven over insecten als alternatieve eiwitbron. Tijdens deze workshop kookte ik samen met de andere deelnemers verschillende recepten met onder meer insecten, algen en kikkererwten. Onderling werd er besloten wie welke recepten zou maken en aangezien ik een artikel ga schrijven over het eten van insecten sprong ik natuurlijk op de kans om met een recept van shoarma van meelwormen aan de slag te gaan. Na het koken was het tijd om te proeven. Ik  vond de shoarma lekkerder dan verwacht. Het smaakte eigenlijk heel erg naar vlees, maar dan met een hint van noten. Ook bij de andere deelnemers zijn de gerechten in de smaak gevallen, er werd zelfs door meerdere van hen gevraagd of de recepten gedeeld konden worden.

workshop Thinkfest koken met alternatieve eiwitbronnen

Fysieke en mentale gezondheid

Van de workshop health@hhs heb ik ook veel opgestoken.  Tijdens deze workshop was er ruimte voor de studenten en docenten om hun mening te geven over allerlei aspecten van gezondheid op de Haagse Hogeschool. Er werd gesproken over fysieke en mentale gezondheid en de rol van de hogeschool hierin. Ik vond het erg fijn om te zien dat er met veel passie gesproken werd over deze onderwerpen en dat iedereen zijn mening serieus werd genomen. Naar mijn mening zijn dit soort activiteiten een geweldige manier om meer meningen en ideeën te verzamelen om tot verbetering te komen.

Carrière en netwerken

Career writing was een workshop waar ik heen ben gegaan met het idee een schrijfoefening te gaan doen die mij uiteindelijk zou kunnen helpen beter te worden in schrijven. De workshop was echter niet helemaal wat ik ervan had verwacht, omdat het meer ging over het stilstaan bij je volgende stap in je carrière/studieloopbaan dan bij het leren schrijven. Ondanks dat het niet helemaal was waarvoor ik mij in had geschreven, vond ik het een mooie workshop waarbij ik werd gedwongen om even stil te staan en echt na te denken over mijn toekomst.

Alles bij elkaar genomen vond ik het een gezellige en leerzame dag. Ik heb nieuwe ervaringen opgedaan en mensen aan mijn netwerk kunnen toevoegen. Een aantal van deze mensen kunnen mij wellicht verder brengen bij het schrijven van mijn artikel over insecten als alternatieve eiwitbron.

Oproep: mag ik je bellen?

Graag zou ik langs deze weg een oproep willen doen aan onderzoekers, beleidsmakers, productontwikkelaars en alle andere deskundigen die zich bezighouden met insecten als voedingsmiddel, om mij een mail te sturen als je open staat voor het delen van je expertise. Ik wil zoveel mogelijk informatie verzamelen over het onderwerp om tijdens mijn stage bij Voeding Nu een compleet en informatief artikel te kunnen schrijven.

E-mail: saskiajabaaij@aleapublishers.nl

 

 

 

 

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven?