Leestip: Met een virtualrealitybril naar de supermarkt

3 september 2021 Michelle Wijma

Beeld: Sound On via Pexels

Tijdens de zomerperiode deelde de redactie van Voeding Nu iedere vrijdag een lees-, luister- of kijktip. De rubriek valt in de smaak, dus voorlopig houden we 'm erin. Vandaag een artikel uit de Volkskrant, over een experiment dat consumenten kan helpen duurzame keuzes te maken in de supermarkt.

Onderzoeker Marijn Meijers (Universiteit van Amsterdam) gebruikt een virtuele supermarkt om te bestuderen of VR mensen zover kan krijgen dat zij milieubewuste voedingskeuzes maken. Ze ontving eind 2020 een Veni-beurs van NWO om aan het onderzoek te besteden. In de Volkskrant vertelt Meijers over het onderzoek, haar doel en hoe de virtuele supermarkt werkt. Pak je bijvoorbeeld een pastasaus met palmolie als ingrediënt? Dan krijg je een pop-up met beeld van een gekapt Amazonewoud. Maak je een relatief duurzame keuze? Dan zie je dat terug in een pop-up met positievere boodschap. De eerste resultaten zijn veelbelovend.

Wat die resultaten zijn, voorbeelden van de pop-ups en meer over het onderzoek, lees je in het artikel op volkskrant.nl.

Heb je zelf iets interessants, fascinerends of merkwaardigs gelezen/gezien/geluisterd? Laat het ons dan weten via info@voedingnu.nl.

 

Altijd op de hoogte blijven?