Kijktip: The Game Changers

15 oktober 2021 Romy Delneij

Elke vrijdag deelt de redactie van VoedingNU een kijk-, luister- of leestip. De vrijdagtip van deze week is de Neflix documentaire The Game Changers uit 2019, waarin het verhaal van James Wilks verteld wordt. 

James Wilks is een Engelse filmproducent, voormalig topsporter en een veganistische activist. In de documentaire reist hij de wereld af om de beeldvorming te veranderen rondom het eten van dierlijke producten. Tijdens deze reis komen topsporters, brandweerlieden en soldaten aan het woord. Wilks’ ontdekt tijdens deze reis dat het meest optimale dieet voor prestaties en atletisch herstel een volledig plantaardig dieet is. Tegenwoordig presteren vele atleten middels een plantaardig dieet. 

De boodschap dat dierlijke eiwitten negatieve effecten kunnen hebben op ons lichaam is niet nieuw, evenals de boodschap dat een plantaardig dieet een positief effect heeft op onze gezondheid. Maar deze docu laat je zien wat een plantaardig eetpatroon je op persoonlijk vlak kan opleveren. Dat is waar The Game Changers in uitblinkt.

Bekijk The Game Changers op Netflix.

Altijd op de hoogte blijven?