Blog | Drie nieuwe stagiairs bij Voeding Nu

12 oktober 2021 Michelle Wijma Romy Delneij Nienke Arkeraats Julia van der Zande

Niet een, niet twee, maar drie nieuwe stagiairs zijn de afgelopen weken gestart bij Alea Publishers. Alle drie Voeding en Diëtetiek-student en dus voornamelijk aan de slag bij Voeding Nu. Geweldig leuk en geweldig druk, zo zou ik het als begeleider samenvatten. In deze blog stellen ze zich voor.

De ik in dit verhaal is Michelle Wijma, webredacteur Voeding Nu en EVMI. Gelukkig duurde het niet lang voordat ik ontdekte dat het wel goed gaat komen de komende tijd. Als student Voeding en Diëtetiek klop je niet voor niks aan bij een uitgeverij, dan vind je schrijven tof. En dat is te merken. Deze drie studenten brengen waardevolle expertise en creativiteit in het team. Ondertussen leer ik hen de eerste kneepjes van het journalistiekvak.

De namen Julia van der Zande, Nienke Arkeraats en Romy Delneij (v.l.n.r. op de foto) zul je de komende maanden regelmatig langs zien komen. Wie zijn zij?

Julia: Hallo iedereen, mijn naam is Julia van der Zande, ik ben 23 jaar en ik kom vanaf 1 september tot en met 3 februari stage lopen. Ik zit in mijn derde jaar van de opleiding Voeding en Diëtetiek en volg deze studie aan de Haagse Hogeschool. Vorig schooljaar heb ik stage gelopen bij een diëtist, wat ik een heel mooi vak vind en later hoop te beoefenen. Verder ben ik veel in de natuur te vinden en houd ik van koken en bakken. Mijn interesse voor schrijven heb ik altijd al gehad en daar kan ik nu tijdnes deze stage mee aan de slag. Ik heb er heel veel zin in en hoop deze stage veel nieuwe dingen te leren.

Nienke: Opgekruld op de bank met een grote kop thee, niet aanspreekbaar, diep verdronken in een boek. Als je ’s avonds op onze deur klopt, bestaat er een grote kans dat dit is hoe je mij aantreft. Ik ben Nienke Arkeraats, 21 jaar en loop sinds oktober stage bij Alea Publishers. Als 3e jaars student Voeding en Diëtetiek was ik op zoek naar een stageplek die past bij mijn vakgebied én die net ietsjes anders is dan het begeleiden van cliënten. Well, I found it! Naast het lopen van stage geef ik ook een aantal uur in de week les aan heuse pubers. Uitdagend, ik kan niet anders zeggen, maar ook ontzettend leuk om te doen. De bijdehante opmerkingen, geïnteresseerde vragen én zeurende stemmen die vragen of we al kunnen stoppen. Het maakt dat ik met plezier naar werk ga. Ondanks dat ik geniet van mensen om mij heen, geniet ik ook van rust. Afgelopen april ben ik getrouwd met Willem en zijn we ingetrokken in ons eigen appartement. Ondertussen hebben we twee konijntjes, Cosy en Nosy, rondhuppelen door de woonkamer en genieten we van ons thuis!

Romy: Het is begonnen, mijn laatste jaar als student. Tenminste, daar ga ik vanuit. Ik ben Romy Delneij, 22 jaar. En vol goede moed ben ik afgelopen september begonnen aan het vierde jaar van de HBO-Bachelor opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool (HHS). In dit laatste jaar mag ik 3 fulltime (onderzoek)stages lopen waarbij ik innovatieopdrachten en beroepsproducten oplever. Omdat het mijn laatste jaar is, was ik op zoek naar stages waarmee ik mij kon oriënteren op wat mij, straks als volwaardige diëtist, leuk lijkt om te doen. Op de HAVO heb ik altijd geroepen dat ik bij een redactie voor een tijdschrift wilde werken, en voor korte tijd heb ik ook geprobeerd deze droom na te jagen. Echter bleek mijn passie voor voeding en mensen helpen groter. Bij mijn stage bij VoedingNU kan ik mijn twee passies combineren: schrijven over voeding! En het bevalt mij meer doen goed. In mijn vrije tijd werk ik als assist in het Reinier de Graaf ziekenhuis. Een bijbaan waar ik ontzettend veel energie uit haal, en altijd met plezier naar toe ga. Daarnaast woon ik sinds februari samen met mijn vriend in het centrum van Delft. Vanuit daar schrijf ik, met uitzicht op de gracht, en een glimlach op mijn gezicht, voor VoedingNU.

Altijd op de hoogte blijven?