Sporten in Haarlem; hier denk je aan

21 november 2022 partner content

Als je wil gaan sporten, dan is dat niet zo simpel als de meeste mensen denken. Wij snappen wel dat het redelijk makkelijk klinkt; je gaat naar een sportschool Haarlem, je neemt een abonnement, loopt een aantal keer per week naar binnen en gooit wat gewichten op en neer. Klaas is Kees, toch? Nou, nee als je resultaten wil behalen niet nee. Je zult meer moeten doen dan dat en we hopen dat dat goed tot je gaat doordringen, anders wordt dit hem niet. Na deze blog is het hopelijk al wat duidelijker voor je. Waarom dat hopelijk zo is? Omdat wij je in deze blog gaan vertellen waar je aan moet denken als je wil gaan sporten in Haarlem. We nemen stap voor stap met je door waar aan gedacht moet worden en wat jij zult moeten doen om die gewenste progressie wél te boeken. Kom, dan gaan we maar snel eens van start.

Sportschool vinden

Natuurlijk zul je eerst een sportschool Haarlem moeten vinden. Maar goed, dat mag er niet zomaar eentje zijn. Nee, het moet wel een sportschool zijn die goed is en waar je je goed voelt. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een sportschool die je eventueel voldoende begeleiding kan aanbieden, het is altijd wel fijn als hij redelijk dicht bij je huis is gevestigd, als je er onbeperkt kunt sporten en als je er voldoende faciliteiten hebt. Zo heeft een sportschool als de Basic-Fit extra lekker water, massagestoelen, kun je er vaak allerlei vormen van sporten doen zoals cardio, krachttraining en lesjes en ga zo maar door. Kies een sportschool die aansluit bij je wensen en dan zal het wel goed moeten zitten, maar let op de mate van professionaliteit en faciliteiten die ze bieden.

Sportmaatje

Als je net begint met sporten, dan kunnen zich er twee situaties voordoen. Het kan zo zijn dat je het juist heel leuk en interessant vindt, maar dat dit op den duur minder wordt omdat het ‘normaal’ wordt voor je. Daarnaast kan het ook nog zo zijn dat je het juist in het begin eng, spannend of verschrikkelijk vindt. Toch is het goed om even door te zetten, uit je comfortzone te kruipen en toch te gaan. Een sportmaatje is voor beide situaties ideaal. Zie dit als een soort stok achter de deur. Spreek momenten af dat je samen gaat sporten, dan kom je er niet vanaf met een ‘ik heb toch niet zo’n zin’. Dan stel je namelijk twee mensen teleur, en dat is altijd moeilijker dan één.

De andere factoren

Tevens is het, als je progressie wil boeken, belangrijk dat je ook op alle andere factoren blijft letten. Slaap voldoende, eet voldoende en gezond, neem voldoende rust, probeer er plezier en consistentie in te houden en ga zo maar door. Het is allemaal erg belangrijk dat je hier op let, want anders kun je nog zo hard trainen, maar geen resultaten kunnen behalen. Probeer dus te letten op het hele plaatje, niet alleen op het uurtje dat je in de sportschool staat.

Altijd op de hoogte blijven?