Magnesium: Het Mineraal voor Energie en Balans

14 november 2023 Partner content Pixabay

Magnesium is onmisbaar voor ons lichaam. Dit essentiële mineraal speelt een cruciale rol bij veel processen in het lichaam zoals; energieproductie, spierfunctie en mentale balans. Wij vertellen je meer over dit veelzijdige supplement. 

Wat is magnesium?

Magnesium is een mineraal die wat voorkomt in het bloed. Het draagt bij aan verschillende processen in ons lijf. Het ondersteunt je energieniveau, helpt bij het functioneren van spieren, speelt een rol in het behoud van sterke botten en bevordert je geestelijke balans. Deze voedingsstof kom voor in verschillende voedingsbronnen waaronder banaan, bladgroenten, volkorenproducten, cacao en noten. Vooral intensieve sporters, mensen met een druk stressvol bestaan en zwangere vrouwen hebben baat bij extra magnesium

Verschillende soorten Magnesium

Magnesium is verkrijgbaar in verschillende typen. Dit zijn de meest gebruikte vormen van magnesium:

Magnesium Citraat

Magnesium citraat is een uitstekende keuze voor de spieren, perfect voor sporters en actievelingen waarvan de spieren wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. Het mineraal verhoogt de opneembaarheid en helpt bij het behouden van sterke spieren, wat cruciaal is na een intensieve work-out.

Magnesium Bisglycinaat

Magnesium Bisglycinaat draagt bij aan een gezonde hersenfunctie zoals geheugen, concentratievermogen, leerprestaties en gemoedstoestand. Bovendien wordt deze vorm van magnesium goed door het lichaam opgenomen.

Magnesium Complex 

Een magnesiumsupplement met verschillende magnesium typen noemen we ook wel een magnesium complex. Het supplement is geschikt bij meerdere of moeilijk te specificeren problemen gerelateerd aan magnesium.

Beschikbare vormen van Magnesium supplementen

Magnesium supplementen zijn verkrijgbaar in verschillende toedieningsvormen:

Vloeibare magnesium

Een vloeibaar magnesium supplement biedt optimaal gebruiksgemak. Simpelweg te mengen met water, je favoriete drankje of zelfs door je eten; het is de perfecte keuze voor iedereen die moeite heeft met het slikken van tabletten of capsules.

Aanbevolen producten: Biotics vloeibare magnesium (240 ml), Vitals elementair vloeibare magnesium (60 ml), Vitals Elete sportmineralen (300 ml).

Magnesium Tabletten 

Naast vloeibaar magnesium is het ook verkrijgbaar als tablet. Magnesium in tabletvorm is makkelijk voor onderweg. Tabletten zijn vooraf gedoseerd, wat het eenvoudig maakt om de iname af te meten. 

Aanbevolen producten: Bonusan 150 mg plus magnesium citraat, Vitakruid magnesium 150 Malaat. Vitakruid magnesium complex, NTM MG 100 van Nutramin.

Magnesium Poeder

Magnesiumpoeder is makkelijk te mengen met water of een andere drank naar keuze.

De dosering kan gemakkelijk aangepast worden aan persoonlijke behoeften.

Aanbevolen producten:Biotics Acti-Mag Plus, Magnesium citraat poeder van NOW, Magnesan Forte Plus.

Magnesium supplement bestellen bij Orthokliniek - Binnen 24 uur in huis

Wil je magnesium kopen van hoge kwaliteit? Ontdek het uitgebreide assortiment hoogwaardige magnesium supplementen van Orthokliniek die speciaal zijn afgestemd op jouw unieke behoeften. Bezoek orthokliniek.com en kies het product dat past bij jouw gezondheidsdoelen. Voor 15:00 besteld is morgen al in huis.

 

Altijd op de hoogte blijven?