BEDRIJFSINFORMATIE | Chocolade is misschien wel de guilty pleasure van de meeste vrouwen en ook mannen overigens! Maar hoe gezond is het nu eigenlijk? We hoeven je namelijk niet uit te leggen dat een handvol paaseitjes of een chocoladeletter tijdens Sinterklaas, niet bepaald bevorderlijk zijn voor onze gezondheid. Naast dat er een hele hoop suiker in zit, is het ook gewoon niet goed voor ons. Toch geldt dit niet voor alle chocolade! Daarom willen we je in dit artikel graag wat meer uitleg geven over hoe gezond chocolade eigenlijk is en waar je op moet letten op het moment dat je toch graag af en toe wat wilt kunnen eten.

De voordelen van chocolade

We willen natuurlijk eerst beginnen met de positieve effecten van chocolade. Want naast dat het ontzettend lekker is, heeft het ook verschillende voordelen voor onze gezondheid. Pure chocolade bevat bijvoorbeeld antioxidanten die ontstekingen kunnen verminderen en het risico op hart- en vaatziekten kunnen verlagen. Het is dus helemaal niet gek om af en toe een stukje pure chocolade te eten. Natuurlijk hebben we het dan niet over een boterham per pure hagelslag, maar echte pure chocolade, het liefst 85% of meer. Pure chocolade kan ook de bloedcirculatie verbeteren en de bloeddruk verlagen en ook de cognitieve functies verbeteren en het geheugen versterken. Het laatste voordeel en daar weten de meeste vrouwen natuurlijk alles van, is dat chocolade stoffen bevatten die de aanmaak van endorfine stimuleren, wat een geluksgevoel kan geven.

De nadelen

Je voelt hem natuurlijk al aankomen, naast de vele voordelen, zijn er ook een aantal nadelen aan het eten van chocolade. Een van deze nadelen is suiker. De meeste chocolade bevat veel suiker, wat kan leiden tot gewichtstoename, tandbederf en andere gezondheidsproblemen. Het is dus wel belangrijk dat wanneer je chocolade eet, je zorgt dat je de tanden goed poetst en niet te veel eet. Chocolade bevat daarnaast ook verzadigd vet, wat het risico op hart- en vaatziekten kan verhogen. Dit klinkt wat tegenstrijdig met het voordeel dat het goed is tegen hart- en vaatziekten, maar dan hebben we het over pure chocolade. Het laatste nadeel, is dat het een verslavende werking kan hebben als je hier gevoelig voor bent. Dit is een keer niet zo erg, maar wel als je regelmatig een flinke reep Tony chocolonely op eet.

Tips voor het eten van chocola

Het is natuurlijk echt niet zo dat je nooit meer chocolade mag eten. Sterker nog, gewoon doen! Belangrijk is alleen wel dat je het met mate doet. Bestel daarom online heerlijke truffel chocolade en neem er maximaal 1 of 2. Zo geniet je optimaal van het moment en voorkom je dat je te veel eet. Daarbij is het wel verstandig om te kiezen voor pure chocolade omdat dit gewoon minder ongezond is dan melk. Wat ook goed werkt, is door het te combineren met gezonde voeding. Dit zorgt er namelijk niet alleen voor dat je sneller vol zit, maar dus ook dat je minder chocolade eet. Wil je het helemaal goed doen, dan kun je het beste je eigen chocolade maken. Zo weet je namelijk precies wat er in zit. Dit doe je vrij gemakkelijk met bijvoorbeeld cacaopoeder, kokosolie en honing.

Altijd op de hoogte blijven?