Een groen sinterklaasfeest, hoe pak je dat aan?

2 oktober 2023 partner content Wouter Supardi

BEDRIJFSINFORMATIE | Hoor de wind waait door de bomen, ja, ja, Sinterklaas is weer bijna in het land! Maar terwijl we ons verheugen op de komst van de goedheiligman en zijn helpers, kunnen we ook een groenere draai aan deze feestelijke tijd geven. Dat klopt, het is tijd om te ontdekken hoe je een duurzaam sinterklaasfeest kunt vieren zonder in de zak van Piet te belanden. 

Duurzame Sinterklaasgeschenken voorop

Een van de meest opwindende aspecten van Sinterklaas is natuurlijk het uitwisselen van Sinterklaaspakketten voor bedrijven. Maar voordat je naar de winkels rent om de nieuwste gadgets te scoren, denk eens na over duurzaamheid. Kies voor geschenken die de planeet een handje helpen, zoals herbruikbare waterflessen, eco-vriendelijke cosmetica, of zelfs een lidmaatschap voor een lokale biologische boerderij.

Groene verpakkingen

Laat die berg cadeaupapier maar achterwege! Kies voor duurzame verpakkingsmaterialen zoals stoffen zakken, herbruikbare geschenkdozen of zelfs oude kranten met een feestelijke draai. En als je echt creatief wilt zijn, maak dan je eigen Sinterklaasverpakking van oude stofresten of zelfs een oude landkaart. Het is origineel én milieuvriendelijk.

Sinterklaas snoepgoed

Pepernoten en chocoladeletters zijn onmisbaar tijdens Sinterklaas, maar waarom niet eens kijken naar duurzame opties? Kies voor fair trade chocolade of snoepjes zonder kunstmatige kleurstoffen en conserveermiddelen. Bovendien kun je zelf Sinterklaassnoepgoed maken met biologische ingrediënten voor dat extra vleugje liefde.

De Sinterklaas surprise: upcyclen en creativiteit

De beroemde Sinterklaassurprise staat bekend om zijn mysterie en originaliteit. Maar waarom niet een stapje verder gaan en upcyclen? Gebruik oude dozen, blikken en flessen om een unieke surprise te maken. Misschien verstop je het cadeau in een zelfgemaakte robot van gerecyclede materialen? Het maakt het geven van geschenken nog specialer en milieuvriendelijker!

Lokale Sinterklaasviering

Vergeet niet dat Sinterklaas niet alleen om cadeautjes draait, maar ook om de gemeenschap. Overweeg om de lokale Sinterklaasintocht bij te wonen of deel te nemen aan andere plaatselijke festiviteiten. Dit steunt niet alleen de lokale economie, maar versterkt ook de banden in de buurt. 

Een Groen Hart in de Sinterklaasliedjes

Sinterklaasliedjes zijn een essentieel onderdeel van de viering. Waarom zou je de teksten niet een beetje aanpassen om je groene boodschap over te brengen? Zing bijvoorbeeld over milieuvriendelijke cadeaus en het beschermen van de aarde. Het zal een glimlach op ieders gezicht toveren en bewustzijn creëren.

Dus, dit jaar, terwijl je je schoen zet en verlanglijstjes maakt, denk ook eens na over de impact die je Sinterklaasviering heeft op onze planeet. Het vieren van Sinterklaas kan nog steeds magisch zijn terwijl je een beetje groener wordt. Kies voor duurzame Sinterklaasgeschenken, verpakkingen en activiteiten, en je zult ontdekken dat een groen sinterklaasfeest net zo feestelijk en opwindend kan zijn als altijd. Laat Sinterklaas met zijn Pieten zien dat we allemaal samenwerken voor een betere wereld! Kijk snel bij Tezet.nl

 

Altijd op de hoogte blijven?