De beste gadgets die je gezondheid verbeteren

10 november 2022 partner content

Voor alles is tegenwoordig een app. Bovendien lijkt er voor alles ook een gadget te zijn. Sommigen van hen zijn leuke gadgets die modeaccessoires op de grens zijn. Anderen zijn serieuze gezondheids- of zelfs medische hulpmiddelen. Sommige zijn beide! Technologie groeit sneller dan ooit en bedrijven en startups maken er het beste van door gadgets te maken die je helpen je gezondheid en welzijn te verbeteren. De polis die je via zorgverzekering vergelijken hebt afgesloten, hoef je dus mogelijk niet te gebruiken met de volgende gadgets! 

f.lux

f.lux is een freeware die de kleurtemperatuur van een scherm aanpast, rekening houdend met waar je bent en hoe laat het is. Door die gegevens te berekenen, levert het de schermkleur die het beste is voor je ogen. Door de hoeveelheid blauw licht te verminderen op basis van het tijdstip van de dag, verminder je vermoeide ogen. Een ander voordeel is het herstel van een gezond slaappatroon. 

Oura Ring

We weten allemaal dat goed slapen belangrijk is, maar weten we ook hoe goed we slapen? Oura Ring beantwoordt deze vraag voor je. Het is een draagbare slaaptracker in de vorm van een ring. Het houdt je slaap bij, geeft je essentiële gegevens erover en helpt je gezond en sterk te blijven voor al je dagelijkse uitdagingen.

Lumo Lift

Je moet een klein magneetplaatje onder je kleding plaatsen, zodat je het op je huid kunt voelen en het met een mooie, kleine magneet aan je shirt bevestigen. Druk erop als je je in een goede positie bevindt en een goede houding aanhoudt. Het onthoudt het en trilt een beetje wanneer je onderuitzakt. Op die manier zal het je coachen totdat een goede houding een gewoonte wordt. Sommigen vinden het te ver gaan, maar voor de ander is het een absolute uitkomst.

Mudra

Mudra werkt volgens het principe van acupressuur. Het is ontworpen om druk uit te oefenen op het li4-punt, dat zich op je hand bevindt, in het gebied tussen je duim en wijsvinger. Op hun website staat dat door op dit punt druk uit te oefenen, je de bloedsomloop kunt verhogen, angst en stress kunt verminderen en migraine en sinusdruk kunt verlichten. Uiteraard blijft voeding ook essentieel.

HearthMath emWave2

De emWave2 van HeartMath is een zeer geavanceerde hartmonitor die je hartslagvariabiliteit of HRV bijhoudt. Dit helpt je de interactie tussen hart en hersenen te volgen, evenals de dynamiek van je autonome zenuwstelsel. Door al deze factoren te monitoren, leest emWave2 je emotionele toestanden en helpt je deze op de best mogelijke manier te beheren. 

Neuro Vizr

De wetenschap achter de Neuro Vizr is gebaseerd op het idee van neuroplasticiteit - het vermogen van je hersenen om gedurende je hele leven te veranderen en te verbeteren. Neuro Vizr creëert een auditieve en visuele ervaring op basis van First Language.

AquaTru

Dit product is gemaakt om je hoogwaardige hydratatie te bieden. De kwaliteit van het water dat je drinkt is essentieel voor je gezondheid en AquaTru filtert het water totdat het zuiver is. Bovendien gaat het nog een stap verder en maakt het gebruik van ultra omgekeerde osmose technologie om 82 verontreinigingen uit je water te verwijderen. Eén filterset vervangt 4500 waterflessen en vermindert je plastic gebruik. 

Altijd op de hoogte blijven?