AMfish innoveert met een fruit- en kruidenextract om voedselveiligheid van gebakken vis te waarborgen

20 maart 2023 Partner content

BEDRIJFSINFORMATIE | AMfish is een toonaangevende producent van visspecialiteiten die vallen onder de categorie "ready-to-heat". AMfish is trots op het leveren van smaakvolle convenience visspecialiteiten die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van voedselveiligheid.

Zo heeft AMfish vorig jaar de recepturen al aangepast m.b.t. de eisen van minder zout. Middels een nieuwe batter hebben we een heerlijk smakelijk eindproduct weten te creëren met minder gebruik van zout.

Om de hoge kwaliteit te waarborgen heeft AMfish besloten om hun (gepaneerde) gebakken visproducten te beschermen tegen Listeria Monocytogenes door middel van een fruit- en kruidenextract (antioxidant).

Om deze kwaliteitsgarantie te onderbouwen heeft AMfish een studie laten uitvoeren. Uit deze studie blijkt dat door het gebruik van het fruit- en kruidenextract, de eigen (gepaneerde) gebakken visproducten in de kern beschermd worden tegen Listeria Monocytogenes. Daarnaast wordt de korst door het fruit- en kruidenextract nog eens extra beveiligd tegen Listeria Monocytogenes.

Ruim anderhalf jaar heeft dit ontwikkelingsproces geduurd voor AMfish tevreden was over zowel de borging in combinatie met de smaak van ons eindproduct. AMfishis er in geslaagd om producten zonder smaak afwijking te kunnen produceren.

Op basis van de challenge testen en het Listeria Monocytogenes monitoringsprogramma, garandeert AMfish een houdbaarheid van productie + 9 dagen voor eigen (gepaneerde) gebakken visproducten. Dit betekent dat klanten van AMfish kunnen blijven genieten van de meest smaakvolle (gepaneerde) gebakken visproducten!  

AMfish blijft zich inzetten om hoogwaardige visspecialiteiten te leveren die voldoen aan de hoogste kwaliteit en voedselveiligheidseisen. AMfish blijft dan ook actief zoeken naar nieuwe manieren om de kwaliteit en voedselveiligheid van haar producten te verbeteren en te waarborgen.

 

Altijd op de hoogte blijven?