4 lekkere en snelle gerechten voor na een lange werkdag

13 februari 2023 partner content

Na een lange werkdag heb je meestal niet zo veel zin meer om te koken, maar toch honger. Het is verleidelijk om eten te bestellen, maar dit kan je ook niet iedere dag doen. Daarom hebben wij hieronder vier lekkere en snelle gerechten die je kunt klaar maken voor na een lange werkdag opgenoemd. 

Pasta pesto salade

Het eerste gerecht is de pasta pesto salade. Doordat er in deze salade ook pasta zit, zal je toch een verzadigd gevoel hebben. Je kunt aan deze pasta ook nog kip toevoegen als je dat lekker vindt. Met wat pasta, pesto, tomaatjes, sla, pijnboompitten en mozzarella zet je binnen een kwartier een heerlijk gerecht op tafel. 

Broodje kipsaté 

Eén van de snellere gerechten is toch wel broodje kipsaté. Je kunt kiezen voor een zacht broodje of een wat harder broodje. Je hebt hiervoor kipblokjes nodig en saté saus, of al een kant en klare verpakking kipsaté. Doe de kipsaté op een broodje en voilà, je hebt een lekker avondmaal. 

Noedels

Met noedels kun je oneindig variëren en combineren. Van verschillende sauzen tot verschillende soorten groentes. Ook kun je er zelfs vlees aan toe voegen als je dat lekker vindt. Dit is een maaltijd die snel klaar is, maar niet altijd hetzelfde hoeft te zijn. Probeer eens verschillende combinaties om erachter te komen wat jij echt lekker vindt.  

Krieltjes met groente

Krieltjes met groente is een gerecht wat binnen zo’n kwartier tot twintig minuten klaar is en goed smaakt. Deze krieltjes kun je ook nog eens lekker kruiden om ze net wat meer smaak te geven. Kruiden kopen is heel eenvoudig, bij veel winkels hebben ze een groot assortiment aan kruiden. Je kunt er bij dit gerecht ook nog voor kiezen om een stuk vlees hier aan toe te voegen.  

Wanneer je hard gewerkt hebt en thuis komt, heb je meestal geen zin meer om lang in de keuken te staan, maar altijd eten bestellen is natuurlijk ook niet een optie. Een gerecht die snel klaar is en ook nog goed vult, is de pasta pesto salade, maar de snelste is toch wel het broodje kipsaté. Dit kan een hard of zacht broodje zijn. In noedels kun je veel variëren en het is ook nog eens snel klaar. Als laatst heb je krieltjes met groente, deze krieltjes kun je ook nog eens heerlijk kruiden voor extra smaak. 

Altijd op de hoogte blijven?