• Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Voeding Nu
  • Inloggen
  • Abonneren
  • Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Product en bedrijf

Verdacht voedsel *

8 november 2009 Hans Lenstra Universiteit Utrecht

Eten we wel het vlees dat we denken te eten? Runderbiefstuk komt van een koe en karbonade is van een varken. Niemand zal daaraan twijfelen. Toch komt het maar al te vaak voor dat je ander vlees eet dan je denkt. Zo komt het voor dat het paardenvlees niet is ‘gedeclareerd' op het etiket en als rund of varken over de toonbank gaat. Voor een complete traceerbaarheid moeten we, naast DNA-testen, ook het ras, het land van herkomst en zelfs de boerderij kunnen achterhalen.

Artikel voor abonnees

Dit artikel is alleen voor abonnees, bekijk onze abonnementen.


Abonnementen
  • Onbeperkt toegang tot alle artikelen op voedingnu.nl
  • Ontvang 7x per jaar het Vakblad Voeding NU
Dossiers
  • Product en bedrijf
Meer over
  • Magazine
Lees ook

WHO wijzigt advies aspartaam niet

Het is niet nodig om de veilige hoeveelheid van aspartaam aan te passen. De zoetstof is volgens WHO gewoon veilig voor consumenten.
17 juli 2023Redactie Food

Nederlanders krijgen te veel PFAS binnen

Nederlanders krijgen te veel van de schadelijke stof PFAS binnen via het voedsel en drinkwater. Dat maakt het RIVM bekend na nieuw onderzoek.
10 juli 2023Redactie Food

VSL over het belang van meten voor de voedselvoorziening

Op 20 mei was het Wereld Metrologiedag. Deze dag stond het belang van metingen in ons voedselsysteem centraal. Daarom deelt VSL onderstaand bericht over de cruciale rol van deze metingen. “Meten is et...
27 mei 2023
<<<45678>>>
Foodbanen

De beste banen in de wereld van voeding

Voeding Nu Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Voeding Nu en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen over voedsel, voeding en gezondheid.

Inschrijven

Superaanbieding!

Ontvang Voeding Nu 2 nummers gratis inclusief digitale toegang

Profiteer nu

Agenda

  • 14 MEI 10:00 - 15 MEI 20:00

    Food Tech Event 2025

  • 15 MEI 12:00 - 19:30

    IFFI: 'Salt, Less is More'

  • 27 MEI 12:30 - 17:30

    De Haagse Innovatie Parade VD

Voeding Nu © 2025 Voeding Nu.
Alle rechten voorbehouden.
Facebook LinkedIn Instagram
Dit is een uitgave van Alea Publishers

Alea_Logo

  • Over Voeding Nu

    • Adverteren
    • Abonneren
    • Nieuwsbrief
    • Edities
    • Over ons
    • Contact
  • Andere platformen

    • AutomationNL
    • Bakkers in Bedrijf
    • Bioprocessing News
    • EVMI
    • Industrial Cybersec
    • Vakblad IJs!
    • Vleesmagazine
    • Vismagazine

Contactgegevens

Voeding NU
Postbus 595 - 3700AN Zeist
Huis ter Heideweg 13 - 3705MA Zeist
Nederland
info@voedingnu.nl
085-0407400
    • Privacy Statement
    • Algemene Voorwaarden
    • Disclaimer