• Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Voeding Nu
  • Inloggen
  • Abonneren
  • Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Voedingscommunicatie Diëtetiek

Sociale media en diëten: Kansen en risico's voor professionals

4 juni 2025 Eva van Emmerloot Unsplash
Featured image
PREMIUM
DIËTETIEK | Sociale media hebben enorme invloed op hoe informatie over voeding en gezondheid wordt ontvangen. Platforms zoals Instagram, TikTok en YouTube staan vol met video’s en berichten die snelle resultaten beloven. Influencers delen persoonlijke ervaringen, succesen en dieetadviezen die niet wetenschappelijk onderbouwd zijn. Dit heeft geleid tot een groeiende trend waarin consumenten zich laten leiden door online voedingsadviezen zonder professionele begeleiding.

Uit de vele video’s die dagelijks worden gedeeld, komen sommige diëten naar voren als de absolute trendsetters, zoals het high protein dieet, detoxkuren en het carnivoor dieet. Deze populaire diëten hebben een sterke aantrekkingskracht, maar ze brengen zowel positieve als negatieve effecten met zich mee. Gebruikers ervaren bijvoorbeeld gewichtsverlies, meer energie en een beter zelfvertrouwen, maar ook vermoeidheid, obsessief eetgedrag en spijsverteringsproblemen.

Artikel voor abonnees

Dit artikel is alleen voor abonnees, bekijk onze abonnementen.


Abonnementen
  • Onbeperkt toegang tot alle artikelen op voedingnu.nl
  • Ontvang 7x per jaar het Vakblad Voeding NU
Dossiers
  • Voedingscommunicatie
  • Diëtetiek
Lees ook

Content met betrouwbare informatie over voeding

In 2024 telt Nederland 14,3 miljoen actieve socialmediagebruikers, die gemiddeld op 4,2 platformen actief zijn. Gemiddeld besteden we zo’n 2 uur van onze dag op social media. Bij jongeren ligt dat hog...
2 juni 2025Anne Lutgerink

Voedingsadviezen en social media: een complexe relatie

Social media en voeding vormen een krachtige combinatie. Instagram, TikTok en YouTube staan vol met voedingsadviezen, dieettrends en aantrekkelijke foto’s van maaltijden. Dat kan inspirerend zijn, maa...
28 mei 2025Anne Lutgerink

Een ongezond dieet beïnvloedt ruimtelijk navigatievermogen

Vetrijke, suikerrijke diëten hebben invloed op de cognitieve functie onder jongvolwassenen. Australische onderzoekers van de Universiteit van Sydney legden dit verband voor het eerst. Het onderzoek we...
25 april 2025
12345>>>
Foodbanen

De beste banen in de wereld van voeding

Voeding Nu Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Voeding Nu en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen over voedsel, voeding en gezondheid.

Inschrijven

Superaanbieding!

Ontvang Voeding Nu 2 nummers gratis inclusief digitale toegang

Profiteer nu

Agenda

  • 27 MEI 12:30 - 17:30

    De Haagse Innovatie Parade VD

  • 3 JUN 12:15 - 17:00

    Symposium Vrouwengezondheid

  • 4 JUN 09:00 - 17:00

    VoedingNL congres Levenslange vitaliteit

Voeding Nu © 2025 Voeding Nu.
Alle rechten voorbehouden.
Facebook LinkedIn Instagram
Dit is een uitgave van Alea Publishers

Alea_Logo

  • Over Voeding Nu

    • Adverteren
    • Abonneren
    • Nieuwsbrief
    • Edities
    • Over ons
    • Contact
  • Andere platformen

    • AutomationNL
    • Bakkers in Bedrijf
    • Bioprocessing News
    • EVMI
    • Industrial Cybersec
    • Vakblad IJs!
    • Vleesmagazine
    • Vismagazine

Contactgegevens

Voeding NU
Postbus 595 - 3700AN Zeist
Huis ter Heideweg 13 - 3705MA Zeist
Nederland
info@voedingnu.nl
085-0407400
    • Privacy Statement
    • Algemene Voorwaarden
    • Disclaimer