Proeven met het brein
PREMIUM
Wat gebeurt er in ons brein als we proeven? Dat belichtte
Dr. Sanne Boesveldt in haar lezing tijdens het VoedingNL-congres in Ede: “Het brein interpreteert alle informatie en dat bepaalt onze smaakwaarneming.”
Dr. Sanne Boesveldt in haar lezing tijdens het VoedingNL-congres in Ede: “Het brein interpreteert alle informatie en dat bepaalt onze smaakwaarneming.”
Het VoedingNL congres Voeding en het brein vond dit jaar plaats op woensdag 5 juni 2024 in de ReeHorst in Ede. Voedingsprofessionals als diëtisten, voedingswetenschappers, leefstijlcoaches en artsen gingen in gesprek over dit onderwerp. We belichten hier één van de lezingen. Dr. Sanne Boesveldt, associate professor Sensory science and eating behavior van de WUR. Volgens haar proeven we met al onze zintuigen: hoe ruikt het eten, hoe klinkt het als we het kauwen en hoe ziet het eruit? “Het brein interpreteert al die informatie en dat bepaalt onze smaakwaarneming.”