• Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Bedrijvengids
  • Adverteren
  • Foodbanen
Voeding Nu
  • Inloggen
  • Abonneren
  • Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Bedrijvengids
  • Adverteren
  • Foodbanen
Product en bedrijf

Mee met de trend gezonde voeding? *

23 maart 2009 Annemarie de Graaf

De voedingsindustrie doet haar best de hoeveelheid natriumzout in haar voedingsmiddelen te reduceren. Van 9 à 12 gram, moeten we naar 6 gram per dag. Kant-en-klaarmaaltijden worden aangepakt, zoutvervangende middelen worden ontwikkeld, alles om aan gezonde keuze klavertjes en ik kies bewust logo’s te voldoen. Wat is er eigenlijk gaande in de Nederlandse horecatop? Aan drie topchef-koks de vraag: hoe belangrijk is het thema gezonde voeding in de keuken en hoe ga je om met de zoutreductie?

Artikel voor abonnees

Dit artikel is alleen voor abonnees, bekijk onze abonnementen.


Abonnementen
  • Onbeperkt toegang tot alle artikelen op voedingnu.nl
  • Ontvang 7x per jaar het Vakblad Voeding NU
Dossiers
  • Product en bedrijf
Meer over
  • Magazine
  • Voedselconsumptie
Lees ook

FAO: vlees, eieren en melk bevatten essentiële voedingsstoffen voor risicogroepen

Vlees, eieren en melk zijn essentiële bronnen van voedingsstoffen die niet gemakkelijk uit plantaardig voedsel kunnen worden gehaald, schrijft FAO (Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde...
30 mei 2023Redactie Voeding Nu

Producenten aan de slag met een verbeterde productsamenstelling

Tijdens de inspiratiesessie van de Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV) op 9 mei werd een vijftigtal praktijkdeskundigen door experts van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport...
22 mei 2023Redactie Food

Merendeel vegaburgers supermarkt ongezond

Bijna twee derde van de vegaburgers in de supermarkt zijn niet gezond. De producten bevatten te veel zout en/of verzadigd vet. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.
27 februari 2023Redactie Food
12345>>>
Foodbanen

De beste banen in de wereld van voeding

Voeding Nu Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Voeding Nu en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen over voedsel, voeding en gezondheid.

Inschrijven

Voeding Nu

Voeding Nu

Superaanbieding!
Ontvang 1 jaar Voeding Nu voor slechts €19,99 ex. btw.

Profiteer nu

Agenda

  • 22 mei - 22 mei

    Symposium: Transitie naar een duurzaam voedselsysteem

  • 7 juni

    Studiedag Voedingsproblemen bij Thuiswonenden met Dementie

  • 7 juni - 7 juni

    Studiedag Voedingsproblemen bij Thuiswonenden met Dementie

Voeding Nu © 2023 Voeding Nu.
Alle rechten voorbehouden.
Facebook Twitter LinkedIn Instagram
Dit is een uitgave van Alea Publishers

Alea_Logo

  • Over Voeding Nu

    • Adverteren
    • Abonneren
    • Nieuwsbrief
    • Edities
    • Over ons
    • Contact
  • Andere platformen

    • AutomationNL
    • Bakkers in bedrijf
    • BeverageNL
    • EVMI
    • Vakblad IJs!
    • Vleesmagazine
    • Vismagazine

Contactgegevens

Voeding NU
Postbus 595 - 3700AN Zeist
Huis ter Heideweg 13 - 3705MA Zeist
NL
info@voedingnu.nl
085-0407400
    • Privacy Statement
    • Algemene Voorwaarden
    • Disclaimer