• Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Facebook LinkedIn Instagram
Voeding Nu
  • Inloggen
  • Abonneren
  • Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Product en bedrijf

Gezondheid geniet prioriteit *

4 april 2013 Maurice de Jong

Slagers en vleeswarenfabrikanten ondernemen volop actie om hun producten gezonder te maken, zo blijkt uit een rondgang van Voeding Nu langs verschillende bedrijven. Zout- en vetreductie zijn hierbij belangrijke thema’s. ‘We moeten actief naar de consument communiceren.’

Artikel voor abonnees

Dit artikel is alleen voor abonnees, bekijk onze abonnementen.


Abonnementen
  • Onbeperkt toegang tot alle artikelen op voedingnu.nl
  • Ontvang 7x per jaar het Vakblad Voeding NU
Dossiers
  • Product en bedrijf
Meer over
  • Magazine
Lees ook

We eten te veel zout

Verontrustende cijfers vanuit de Nederlandse Transplantatiestichting (NTS): het aantal niertransplantaties piekte vorig jaar. 1.129 mensen kregen een nieuwe nier. Ook het aantal mensen met nierschade ...
25 maart 2025Kelly Burnet

WHO zet in op verlaging zoutconsumptie

De wereldwijde voedingsindustrie staat voor een nieuwe uitdaging: de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) adviseert consumenten om keukenzout te vervangen door kaliumzout.
4 maart 2025Redactie Food

‘De eiwittransitie is haalbaar met de juiste innovaties’

Nederland loopt achter op schema op de overheidsdoelstelling om in 2030 een gelijkwaardige consumptieverdeling van 50 procent dierlijke en 50 procent plantaardige eiwitten te bereiken.
27 januari 2025
12345>>>
Foodbanen

De beste banen in de wereld van voeding

Voeding Nu Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Voeding Nu en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen over voedsel, voeding en gezondheid.

Inschrijven

Superaanbieding!

Ontvang Voeding Nu 2 nummers gratis inclusief digitale toegang

Profiteer nu

Agenda

  • 17 JUN 11:01 - 19 SEP 22:00

    Diëtist van het jaar

  • 9 SEP 16:00 - 21 OKT 19:30

    Cursus Basis Microbiologie van voedingsmiddelen

  • 23 SEP 09:00 - 24 SEP 22:00

    Food Matters Live

Voeding Nu © 2025 Voeding Nu.
All rights reserved.
Facebook LinkedIn Instagram

Dit is een uitgave van Alea Publishers

Alea_Logo

  • Over Voeding Nu

    • Adverteren
    • Abonneren
    • Nieuwsbrief
    • Edities
    • Over ons
    • Contact
  • Andere platformen

    • AutomationNL
    • Bakkers in Bedrijf
    • Bioprocessing News
    • EVMI
    • Industrial Cybersec
    • Vakblad IJs!
    • Vleesmagazine
    • Vismagazine

Contactgegevens

Voeding NU
Postbus 595 - 3700AN Zeist
Huis ter Heideweg 13 - 3705MA Zeist
Nederland
info@voedingnu.nl
085-0407400
    • Privacy Statement
    • Algemene Voorwaarden
    • Disclaimer