• Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Facebook LinkedIn Instagram
Voeding Nu
  • Inloggen
  • Abonneren
  • Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Voeding en Gedrag

Bewegen en eiwitten belangrijk voor ouderen *

26 april 2009

Verlies van spiermassa en spierkracht is een veel voorkomend verschijnsel bij oudere mensen en leidt tot een verminderde kwaliteit van leven. In onze vergrijzende maatschappij is het dus van groot belang om op verschillende manieren te trachten de spiermassa te verbeteren, en daarmee de kwaliteit van leven van ouderen. Zowel fysieke activiteit als de inname van eiwitten kunnen een positief effect hebben op de spiermassa. De Maastrichtse onderzoekers Lex Verdijk, Luc van Loon, en collega’s onderzochten of krachttraining en de inname van extra eiwitten leiden tot een toename in spiermassa en spierkracht.

Artikel voor abonnees

Dit artikel is alleen voor abonnees, bekijk onze abonnementen.


Abonnementen
  • Onbeperkt toegang tot alle artikelen op voedingnu.nl
  • Ontvang 7x per jaar het Vakblad Voeding NU
Dossiers
  • Voeding en Gedrag
Meer over
  • Magazine
  • Beweging
Lees ook

FAO: vlees, eieren en melk bevatten essentiële voedingsstoffen voor risicogroepen

Vlees, eieren en melk zijn essentiële bronnen van voedingsstoffen die niet gemakkelijk uit plantaardig voedsel kunnen worden gehaald, schrijft FAO (Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Nat...
30 mei 2023Redactie Voeding Nu

LUMC-onderzoek naar eiwitmodificaties in lichaamscellen

Lichaamscellen functioneren dankzij de eiwitten die ze herbergen. Zo’n eiwit kan door kleine aanpassingen worden uit- of aangezet. Chemicus Gerbrand van der Heden van Noort van het Leids Universitair ...
25 mei 2023

Diëtetiek en de dimensies van voeding voor ouderen

‘Eten moet voor veel mensen vooral lekker en gezond zijn en het liefst ook duurzaam’. Maar wat is er nog meer belangrijk aan voeding? Daarover gaat het promotieonderzoek Dietetics and the multidimensi...
1 mei 2023Matthijs Fleurke
<<<45678>>>
Foodbanen

De beste banen in de wereld van voeding

Voeding Nu Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Voeding Nu en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen over voedsel, voeding en gezondheid.

Inschrijven

Superaanbieding!

Ontvang Voeding Nu 2 nummers gratis inclusief digitale toegang

Profiteer nu

Agenda

  • 17 JUN 11:01 - 19 SEP 22:00

    Diëtist van het jaar

  • 9 SEP 16:00 - 21 OKT 19:30

    Cursus Basis Microbiologie van voedingsmiddelen

  • 23 SEP 09:00 - 24 SEP 22:00

    Food Matters Live

Voeding Nu © 2025 Voeding Nu.
All rights reserved.
Facebook LinkedIn Instagram

Dit is een uitgave van Alea Publishers

Alea_Logo

  • Over Voeding Nu

    • Adverteren
    • Abonneren
    • Nieuwsbrief
    • Edities
    • Over ons
    • Contact
  • Andere platformen

    • AutomationNL
    • Bakkers in Bedrijf
    • Bioprocessing News
    • EVMI
    • Industrial Cybersec
    • Vakblad IJs!
    • Vleesmagazine
    • Vismagazine

Contactgegevens

Voeding NU
Postbus 595 - 3700AN Zeist
Huis ter Heideweg 13 - 3705MA Zeist
Nederland
info@voedingnu.nl
085-0407400
    • Privacy Statement
    • Algemene Voorwaarden
    • Disclaimer