• Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Facebook LinkedIn Instagram
Voeding Nu
  • Inloggen
  • Abonneren
  • Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Voeding en Gedrag

Bewegen en eiwitten belangrijk voor ouderen *

26 april 2009

Verlies van spiermassa en spierkracht is een veel voorkomend verschijnsel bij oudere mensen en leidt tot een verminderde kwaliteit van leven. In onze vergrijzende maatschappij is het dus van groot belang om op verschillende manieren te trachten de spiermassa te verbeteren, en daarmee de kwaliteit van leven van ouderen. Zowel fysieke activiteit als de inname van eiwitten kunnen een positief effect hebben op de spiermassa. De Maastrichtse onderzoekers Lex Verdijk, Luc van Loon, en collega’s onderzochten of krachttraining en de inname van extra eiwitten leiden tot een toename in spiermassa en spierkracht.

Artikel voor abonnees

Dit artikel is alleen voor abonnees, bekijk onze abonnementen.


Abonnementen
  • Onbeperkt toegang tot alle artikelen op voedingnu.nl
  • Ontvang 7x per jaar het Vakblad Voeding NU
Dossiers
  • Voeding en Gedrag
Meer over
  • Magazine
  • Beweging
Lees ook

700.000 huishoudens kopen HAK-in-PAK

Begin 2024 lanceerde HAK peulvruchten in pak. Bijna een jaar later maakt de groenten- en peulvruchtenverwerker de balans op. Met ruim 2 miljoen verkochte pakjes peulvruchten en mais is HAK-in-PAK een ...
27 januari 2025

‘De eiwittransitie is haalbaar met de juiste innovaties’

Nederland loopt achter op schema op de overheidsdoelstelling om in 2030 een gelijkwaardige consumptieverdeling van 50 procent dierlijke en 50 procent plantaardige eiwitten te bereiken.
27 januari 2025

‘Eendje meer’ onderzoekt waterlinzen

Een consortium van vijf Nederlandse hogescholen voert samen met bedrijven en experts het onderzoeksproject ‘Duurzame eiwitten: Eendje meer’ uit. Dit tweejarige onderzoek richt zich op de teelt en het ...
23 januari 2025
12345>>>
Foodbanen

De beste banen in de wereld van voeding

Voeding Nu Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Voeding Nu en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen over voedsel, voeding en gezondheid.

Inschrijven

Superaanbieding!

Ontvang Voeding Nu 2 nummers gratis inclusief digitale toegang

Profiteer nu

Agenda

  • 17 JUN 11:01 - 19 SEP 22:00

    Diëtist van het jaar

  • 9 SEP 16:00 - 21 OKT 19:30

    Cursus Basis Microbiologie van voedingsmiddelen

  • 23 SEP 09:00 - 24 SEP 22:00

    Food Matters Live

Voeding Nu © 2025 Voeding Nu.
All rights reserved.
Facebook LinkedIn Instagram

Dit is een uitgave van Alea Publishers

Alea_Logo

  • Over Voeding Nu

    • Adverteren
    • Abonneren
    • Nieuwsbrief
    • Edities
    • Over ons
    • Contact
  • Andere platformen

    • AutomationNL
    • Bakkers in Bedrijf
    • Bioprocessing News
    • EVMI
    • Industrial Cybersec
    • Vakblad IJs!
    • Vleesmagazine
    • Vismagazine

Contactgegevens

Voeding NU
Postbus 595 - 3700AN Zeist
Huis ter Heideweg 13 - 3705MA Zeist
Nederland
info@voedingnu.nl
085-0407400
    • Privacy Statement
    • Algemene Voorwaarden
    • Disclaimer