Beurs over voedselveiligheid, duurzaamheid en innovatie

28 maart 2023 Janet Kooren

Vakblad EVMI en Mikrocentrum organiseren dit jaar wederom samen Food Technology. Zowel op de beursvloer als tijdens lezingen en seminars worden drie actuele hoofdthema’s behandeld: voedselverwerking & machines, voedselveiligheid, food innovatie & duurzaamheid.

De voorlopige inschrijvingen beloven een bomvol programma. Op verzoek van de exposanten van de eerste editie is ook het beursprogramma verstevigd en verduidelijkt. Techniek en machines graag! En laat nu een mooie kans zich voordoen om dit helderder te scheiden dan voorheen: tegelijk met en naast Food Technology, zal voor het eerst nu het evenement Lab Technology worden gehouden.

Oplossingen gezocht

We weten met zijn allen dat we hard op zoek moeten naar innovatieve oplossingen. Technologie kan een nog veel grotere rol spelen dan nu, maar hoe? De ontwikkelingen op het gebied van machinebouw ensteeds verdergaande automatisering, vision en robotica staan niet stil. Maar ook kunstmatige intelligentie kan een rol vervullen bij onze voedselproductie. Eén ding is zeker: we moeten efficiënter, effectiever, veiliger, duurzamer of zelfs geheel anders voedsel gaan produceren.

Tipje van de sluier

Wat betreft sprekers geeft onder andere Ronald Melskens (Manager Global Product Specialists Team bij Marel RFS Prepard Foods) een lezing over de toekomst van datagedreven automatisering. Verder zijn Coen van der Weijden (Coördinerend/Specialistisch Inspecteur bij de NVWA) en Eddie Mennen (Managing Director bij Yaskawa Benelux) sprekers tijdens Food Technology 2023. Natuurlijk hebben we ook deze keer een vol seminarprogramma van Keep Food Simple, IFFI, NVC, HDN, WUR en AutomationNL.

We lichten er eentje graag vast uit: Wat biedt het 3D-printen van voedsel? Kjeld van Bommel van TNO verzorgt hierover een presentatie. TNO heeft samen met de Wageningen University & Research en de Technische Universiteit Eindhoven het Digital Food Processing Initiative (DFPI) opgericht. DFPI ondersteunt voedselproducenten in hun zoektocht naar smakelijke, voedzame en unieke producten en heeft zowel theoretische als toegepaste onderzoeksmogelijkheden in huis: een ‘one-stop-shop’ voor al je 3D-
geprinte voeding. 

Food Technology richt zich op professionals in de voedingsmiddelenindustrie: levensmiddeltechnologen, procestechnologen, voedselveiligheidsspecialisten, kwaliteitsmanagers of inkopers. Weten wat er speelt? Kom op 12 en 13 april naar Food Technology in de Brabanthallen in Den Bosch. 

Aanmelden voor Food Technology

Altijd op de hoogte blijven?